Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Gatul si decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui

Gatul si decolteul, zonele cele mai expuse efectelor negative ale soarelui

 

Multe femei isi ingrijesc tenul, dar nu acorda aceeasi atentie gatului si decolteului, care au de suferit vara din cauza faptului ca sunt expuse efectelor negative ale soarelui.

O greseala frecventa pe care o fac femeile consta in faptul ca nu isi ingrijesc atent gatul si decolteul. Aceste doua zone necesita aceleasi ingrijiri precum fata, pielea fiind la fel de sensibila si fina.

Practic, pielea din zona gatului are foarte putine glande sebacee. In plus, din cauza absentei colagenului pielea de pe gat se poate deshidrata rapid si isi pierde si elasticitatea.

Pe de alta parte, gatul si decolteul sunt printre zonele unde ridurile isi fac cel mai usor aparitia si unde se observa foarte repede trecerea timpului. Medicii dermatologi recomanda pentru gat si decolteu acelasi tratament ca pentru ten, adica o rutina bazata pe demachiere, tonifiere si hidratare.

Pentru a avea grija de pielea de pe gat si de decolteu este bine sa folositi in fiecare zi o crema hidratanta, aceeasi pe care o aplicati si pe fata. De asemenea, este important ca noaptea sa folositi o crema nutritiva, bogata in vitamine, care sa hraneasca pielea.

Pe de alta parte, este foarte important sa se faca un gomaj o data pe saptamana. Acelasi produs pe care il folositi pentru exfolierea fetei trebuie aplicat si pe gat si pe decolteu, cu miscari circulare, pentru a elimina impuritatile si a curata zona de celulele moarte.

Crema de protectie solara este si ea indispensabila. Gatul si decolteul sunt foarte expuse, de aceea trebuie protejate de efectele nocive ale soarelui prin utilizarea unei creme cu factor de protectie soalara ridicat. Astfel, aparitia semnelor de imbatranire prematura a pielii din aceasta zona poate fi evitata.

 

Comments

comments

Leave a Reply