Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Gene cu volum sau alungite?

Gene cu volum sau alungite?

Multe femei vor o mascara care să curbeze genele, să le alungească și să asigure un volum spectaculos. În realitate, puține au nevoie de un produs ultraperformant.

Mascara este unul dintre cele mai simple moduri de a atrage atenția asupra ochilor și de a crea un aspect spectaculos. Acest fard nu trebuie minimalizat, el este cheia unui machiaj care pune ochii în valoare. Mascara are capacitatea de a face genele nu doar mai închise, ci și mai lungi și dese. Nu contează cât de bun este fardul sau ce tehnici de machiaj folosești, fără gene remarcabile, ochii n-au farmec. Chiar dacă nu sunt deloc fardați, aplicând mascara, vor căpăta profunzime și luminozitate. Este un fard minunat, pe care trebuie să-l alegi și aplici să-l corect. Genele lipite ca niște picioare de muscă nu sunt deloc seducătoare, ele trebuie să pară cât mai naturale posibil.

Cele mai bune alegeri

Alegerea formulei potrivite este o provocare. Multe produse promit lucruri interesante și e greu să te decizi. Ne dorim gene cât mai dese și lungi, dar de multe ori obținem un efect spectaculos alegând numai beneficiul de care avem nevoie. Dacă ai genele lungi, nu are rost să folosești o formulă de alungire, ci de curbare sau de volum ori doar de definire.

Când genele sunt dese, poți să renunți la volum și să alegi alungirea sau curbarea.

Mascara pentru alungire

Formula fluidă a acestuia este extrem de importantă. Ea creează o peliculă care dă efectul de alungire. O recunoști ușor după forma suplă a tubului, peria lungă și subțire cu peri mici și nu foarte deși.

Cum se aplică: se poziționează peria la baza genelor, se presează ușor și apoi se trage în sus. Aplicarea se repetă de mai multe ori, de fiecare dată genele devenind mai lungi.

Mascara pentru volum

Are o formulă care îmbracă fiecare geană și astfel se creează senzația de gene cu mult volum. O vei descoperi ușor în noianul suratelor datorită tubului bombat și periei la fel de bogate, asemănătoare cu o minge de rugbi.

Cum se aplică: se trece peria de mai multe ori până ce genele capătă desimea dorită. Genele lipite trebuie pieptănate cu o perie curată de la o mascara veche. 

Mascara rezistentă la transfer

Fie că alegi volumul sau alungirea, vei găsi variante waterproof. Aceste formule sunt ideale pentru persoanele care vor ca genele să-și păstreze aspectul impecabil de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte sau care stau în soare foarte mult timp, au activități fizice intense ori merg la piscină. Celor cu ochi sensibili li se recomandă variantele hipoalergene, pentru a evita iritația ochilor.

Citește și:

Rimelul: 4 sfaturi de stiut

3 greseli de machiaj

Rimelul a implinit 100 de ani

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.07/18.02.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns