Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Gene False – o soluţie ieftină care te ajută să ieşi în evidenţă

Gene False – o soluţie ieftină care te ajută să ieşi în evidenţă

Nu toată lumea este destinată să se nască cu gene lungi şi pufoase şi care să atragă privirile altora. Evident că sunt femei care doresc să-şi păstreze frumuseţea naturală şi aspectul, însă cum să devii frumoasă fără machiaj sau fără să-ţi corectezi ceea ce natură nu ţi-a dat pe deplin?

Miliarde de fete şi femei susţin că frumuseţea trebuie evidenţiată în mai multe moduri. Unul dintre aceste moduri sunt genele false, care schimbă ceva în aspectul fetei şi evident a privirii, şi care te fac să te simţi mai bine.

Istoria genelor false îşi are originile undeva la începutul secolului 20, unul dintre pionierii în domeniu fiind Charles Nessler, care a patentat în anul 1903 o metodă revoluţionară. [Sursa]

În anul 1927, când legendarul make-up artist Max Factor, în timp ce lucra la machiajul unei stele de la Hollywood, s-a gândit să încerce un fel de gene false. În timpul spectacolului actriţa, care juca un rol mut, exprimându-se prin mimica şi semne, a avut un real succes primind aplauze şi ovaţii.

Imediat după aceea genele false au devenit populare, deşi la început durata de viaţă a fost destul de scurtă, crezând că dezavantajează purtătoarele. În decurs de 50 de ani, tehnologia a început să se îmbunătăţească iar genele false au devenit mult mai naturale, fiind utilizate de marea majoritate a femeilor.

În trecut genele false au fost folosite doar de actriţe, însă, acum, fiecare femeie îşi poate permite un astfel de accesoriu, dacă există dorinţa de a avea un aspect mult mai expresiv şi mai atractiv.

Genele false sunt de mai multe feluri, şi anume rare, groase, lungi, scurte, în mănunchi sau în bandă continuă, permanente sau ocazionale. O categorie aparte sunt aşa numitele extensii gene fir cu fir, care au prins foarte bine în ultima perioada.

Ataşarea genelor false permanente este cea mai comună metodă, fiind utilizată de o mulţime de femei din întreagă lume, avantajele acestei metode fiind următoarele:

– Uşurinţa şi disponibilitatea cu care pot fi puse.
– Costul ieftin.
– Forma eficientă uşor de ataşat.
– Pot fi folosite în mod repetat.

Alegerea genelor se face în funcţie de confort. De obicei, acestea se ataşează atunci când vrei să mergi la o varietate de evenimente şi activităţi de seară.

Dacă preferi machiajul natural, indicate sunt genele scurte sau medii. Femeile moderne preferă genele false cu ornamente suplimentare cum ar fi: mărgeluţe, briliante, inimioare, floricele şi multe altele. Le puteţi asorta excelent cu un pandantiv lucrat manual din sticlă de Murano.

Alegerea culorilor se face în funcţie de preferinţă şi acestea pot fi negre, verzi, albastre, roz, argintii etc.

Selectarea genelor se face în mod individual în funcţie de preferinţă, şi dacă tu consideri că genele îţi schimbă percepţia asupra altor persoane. Ochii sunt oglinda sufletului iar genele false un fel de poartă către suflet. Deci trebuie să alegi cu înţelepciune şi cu mare atenţie.

Înainte de a aplică fermecătoarele gene, în primul rând trebuie să cureţi genele naturale şi pleoapă foarte bine, de resturile de machiaj sau de crema. Cu ajutorul unei perii de gene se separă firele de par în sus şi în jos, executând această operaţiune cu ochii închişi.

Lipeşte genele false începând cu mijlocul pleoapei, apoi cu partea mai scurtă, spre interiorul ochiului şi terminând cu partea mai lungă care se află spre exteriorul ochiului.

Lipirea genelor se face cu silicon, un adeziv special cosmetic. Atenţie însă, să nu aplici acest lipici pe genele naturale, ci doar la baza pleoapei.

Un articol de Corina Bulubasa

Foto: 123rf.com

Comments

comments

Leave a Reply