Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

Uleiurile esenţiale pot fi folosite în foarte multe moduri – poţi pune câteva picături într-o cremă fără miros sau îţi poţi pune o picătură la încheietura mâinii în loc de parfum. Partea cea mai frumoasă este că îţi pot alege una sau mai multe arome, le poţi combina sau folosi singure, în funcţie de starea ta.

Pentru a fi mai uşor, am făcut un mic ghid de utilizare pentru uleiurile esenţiale.

1.Adaugă uleiurile esenţiale în apă când faci baie.

Pentru un efect terapeutic, este recomandat să le adaugi în apă. Dar nu poţi turna picăturile pur şi simplu în cadă, ai nevoie de ceva care să poarte aroma prin apă şi să se amestece. Amestecă câteva picături într-o lingură cu puţină frişcă, şi apoi pune amestecul în apa din cadă. În acest fel uleiurile esenţiale sunt distribuite în mod egal în apă.

2.Adaugă uleiuri esenţiale unei crème fără miros.

Cel mai bun în cazul acesta este uleiul de corp fără miros, dar până la urmă şi o loţiune de corp fără miros va face ca pielea ta să absoarbă uleiurile esenţiale cu care a fost amestecată.

3.Caută o firma producătoare de încredere.

Fă-ţi temele înainte de a merge la cumpărături. Citeşte etichete, caută plantele din care sunt fabricate, şi ascultă sfaturile prietenelor. Când mergi la cumpărături asigura-te că vei cumpăra uleiurile esenţiale cele mai bune.

4.Ai încredere în nasul tău.

Uleiurile esenţiale de calitate se simt imediat ce le miroşi. Simţi de la primul mirosit esenţele aromatice puternice. De exeplu, la lavandă, vei vrea să miroasă moale şi dulce. Evită mirosurile sintetice.

5.Află ce calităţi au.

Fiecare aromă te ajută la ceva, şi ar fi bine să stăpâneşti cât mai bine aceste informaţii.

Iată ce arome de uleiuri esenţiale să cauţi când:

-Eşti nervoasă sau deprimată – iasomie, lamiae, roze, ylang-ylang, bergamot, muşeţel, mandarine

-Eşti obosită – cardamom, scorţişoară, eucalypt, mentă sau salvie

-Eşti stresată – lavandă, bergamot, lemn de cedru, tămâie, smirnă, portocală sau piersică

6.Nu-ţi fie teamă să le amesteci.

Uleiurile esenţiale pot fi amestecate, şi atunci au o putere mai mare decât atunci când le foloseşti individual. Prin amestecarea lor poţi descoperi arome deosebite şi chiar unicat.

 

 

Comments

comments

One thought on “Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

Lasă un răspuns