Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Greseli de machiaj care te imbatranesc

Greseli de machiaj care te imbatranesc

Te învăţăm să eviţi acele greşeli de machiaj care în loc să te facă mai frumoasă şi să-ţi pună în evidenţă calităţile te îmbătrânesc.

Fond de ten aplicat în strat gros. Toate cosmeticienele sunt de acord că machiajul aplicat în strat gros îmbătrâneşte. Ca să aveţi un ten frumos, folosiţi un burete după ce aplicaţi fondul de ten, pentru a lua de pe faţă excesul de machiaj, în special din zonele unde aveţi riduri, recomanda allure.com.

Un fond de ten prea deschis la culoare. Această alegere pune în evidenţă liniile fine ale feţei.

Un strat gros de anticearcăn. Odată cu înaintarea în vârstă pielea de sub ochi devine mai subţire; dacă folosiţi mult anticearcăn, zona aceasta va arăta de parcă ar fi acoperită cu cretă.

Pudră peste riduri. Pudra este bună pentru a reduce strălucirea de pe nas şi bărbie, dar aplicată în alte părţi, exagerează ridurile. Profesioniştii în machiaj recomandă folosirea pudrei la persoanele de peste 40 de ani doar dacă acestea sunt fotografiate profesionist. În rest uită de pudră!

Fard de obraz pe pomeţi. Această alegere atrage atenţia asupra părţilor feţei unde pielea este căzută şi creează un contrast prea mare cu nota dramatică a blush-ului.

Ruj care se scurge. Conturul buzelor se pierde odată cu trecerea timpului, ceea ce face ca rujul să „migreze”. Astfel, femeile mature trebuie să folosească contur de buze, pentru un look proaspăt.

  • 5 tipuri de machiaj in functie de tunsoarea ta

Ruj strident. Culorile aprinse, foarte întunecate sau metalice nu sunt indicate pentru nişte buze care se subţiază. Este de preferat o nuanţă neutră pentru buze.

Rimel pe genele inferioare. Acest lucru pune în evidenţă ridurile de la colţurile ochiului. Femeile mature ar trebui să folosească mai degrabă rimel din plin pe genele superioare, pentru un look proaspăt.

Contur pe pleoapele inferioare. Acest lucru micşorează ochii şi atrage atenţia asupra cearcănelor.

Fard strălucitor la colţurile ochilor. Acest lucru pune în evidenţă fiecare rid.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus