
Cu trecerea timpului, celulele noastre imbatranesc, si noi odata cu ele. N-avem cum sa oprim timpul, insa putem stopa actiunea agresiva a factorilor nocivi. Cum? Cu ajutorul ierburilor experte in eliminarea toxinelor din organism, care ne protejeaza organele si le mentin sanatoase. Iata-le pe cele mai eficiente:
Afinul
Iti pastreaza ochii sanatosi si este un antioxidant puternic, cu numeroase efecte binefacatoare.
- Efecte antiimbatranire
Afinul este eficient intr-o gama larga de afectiuni, de la diabetul de tip II pana la problemele inimii, dar se remarca si prin protectia pe care o ofera ochilor. Extractul de afin previne cea mai frecventa forma de imbatranire a ochilor: degenerarea maculara. Pastreaza capacitatile vizuale si ajuta ochii sa se adapteze la intuneric. In plus, incetineste evolutia cataractei. - Se recomanda extractul de afin, pulberea sau ceaiul.
Armurariu
Planta recunoscuta ca excelent hepatoprotector, armurariul era pe vremuri antidotul folosit in caz de muscaturi ale serpilor veninosi.
- Efecte antiimbatranire
Ficatul este organul cel mai protejat de catre armurariu. Contine silimarina, care apara si regenereaza celulele hepatice, fiind indicata chiar si in hepatite sau ciroze. Toxinele si alcoolul, doi dintre cei mai nocivi factori pentru organism, vor avea un efect mult diminuat in cazul persoanelor care consuma armurariu. - Se administreaza sub forma de pulbere, infuzie, macerat sau tinctura.
Ginsengul
Nu contine cafeina, insa creste energia, capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Indeplineste cu succes calitatile cafelei de dimineata, alungand oboseala.
- Efecte antiimbatranire
Stresul zilnic afecteaza buna functionare a glandelor responsabile de secretia de adrenalina, accelerand procesul natural de imbatranire sanatoasa. Substantele pe care le contine ginsengul sunt un bun tonic cerebral, te ajuta sa faci fata situatiilor stresante, iti fortifica organismul si iti cresc speranta de viata. - Poti beneficia de ginseng sub forma de ceai sau suplimente.
Turmenic
Condiment specific bucatariei indiene, turemenicul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, e recomandat in artrite, imbunatateste circulatia si previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral.
- Efecte antiimbatranire
Turmenicul contine un ingredient activ mai putin cunoscut, numit curcumina. Acestei substante i se datoreaza protectia impotriva mai multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer. Curcumina creste rezistenta celulelor la infectii, este un antiinflamator de exceptie si impiedica dezvoltarea cancerului. - Poate fi adaugat in mancare sau administrat sub forma de pulbere, infuzie de radacina sau tinctura.