Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Alimente care maresc sanii

Alimente care maresc sanii

Unele plante si anumite alimente influenteaza in mod cert volumul sanilor. Medicii te sfatuiesc totusi sa fii extrem de precauta, pentru ca orice stimulare a glandelor mamare este riscanta pentru sanatate (poate favoriza cancerul de san).

  • Maslinele negre, uleiul virgin de masline, soia, germenii de soia si de grau, precum si nucile, alunele, migdalele, semintele de floarea-soarelui (toate crude, neprajite) au efecte benefice asupra glandelor mamare, crescand volumul sanilor, dar foarte usor si deloc periculos. Este o optiune foarte sanatoasa sa consumi aceste alimente, deoarece contin grasimi omega 3 care reduc riscul de cancer mamar.
  • Zaharul, carnea cu hormoni de crestere si produsele de patiserie “umfla” sanii, care devin flasci, cu aspect pufos.
  • Cofeina, toate bauturile care contin cofeina pot da o usoara inflamare a glandelor, ducand la marirea si sensibilizarea sanilor. E bine sa eviti cofeina la jumatatea ciclului si in preajma menstrei.
  • Semintele de marar, inflorescentele de busuioc si radacina de lemn dulce cresc sanii, dar ii pun in pericol, fiindca stimuleaza secretia de estrogeni. Lemnul dulce e chiar contraindicat in hipermenoree, noduli mamari si afectiuni genitale.
Text preluat din revista FEMEIA. Autor: Crista Darie.

 

Comments

comments