Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cei 9 factori care grabesc imbatranirea

Cei 9 factori care grabesc imbatranirea

Toti imbatranim, este un detaliu inevitabil peste care nu s epoate trece. Insa unii dintre noi imbatranesc mai repede, altii mai lent. Ce anume poate face diferenta? Iata cateva detalii care grabesc imbatranirea.

Unul dintre cei mai importanţi factori ce favorizează îmbătrânirea este chiar bagajul genetic pe care fiecare dintre noi îl posedă încă de la naştere. Alţi factori ai îmbătrânirii sunt: carenţele alimentare, clima rece şi substanţele nocive din mediul înconjurător.

De asemenea, putem adăuga nerespectarea ritmurilor biologice şi stresul. O alimentaţie incorectă pe timp îndelungat afectează întotdeauna pielea. Una dintre primele consecinţe ale alimentaţiei incorecte este deshidratarea pielii însoţită de alterarea filmului hidrolipidic, care face ca pielea să fie uscată, lipsită de tonus şi mai puţin elastică. Deshidratarea se manifestă la nivelul epidermului, dar mai ales al dermului, care îşi pierde elasticitatea şi se formează depresiuni ce vor favoriza formarea viitoarelor riduri. 

Lipsa fructelor şi a legumelor are drept consecinţă un aport scăzut de vitamine, mai ales a acelora care au un rol important în protecţia împotriva radicalilor liberi (vitaminele A, C, E şi betacarotenul) şi de minerale (seleniu, zinc şi cupru) şi provoacă îmbătrânirea. Consumul excesiv de proteine animale duce la un aport excesiv de proteine animale, care nu este compensat de o cantitate adecvată de fructe şi legume şi afectează pielea, din cauza acidităţii ţesuturilor. Este nociv excesul de grăsimi, mai ales animale, dar şi absenţa lor, care face pielea să fie aspră şi predispusă la îmbătrânirea prematură.
De asemenea, aportul scăzut de fibre determină încetinirea procesului de eliminare a reziduurilor intestinale, fapt ce conduce la meteorism (acumulare de gaz în intestin, care se traduce prin creşterea în volum a abdomenului) şi la depozitarea toxinelor în reţeaua conjunctivă.
Abuzul de alcool duce la deteriorarea pielii, prin vasodilataţia cutanată, până la predispoziţia la îmbătrânirea prematură a pielii.
 O altă cauză o constituie problemele intestinale. Transformările nocive ale reziduurilor intestinale sunt determinate de o serie de bacterii care se găsesc în mod normal în colon, însă în cantităţi foarte mici şi sunt puţin active. Aceste bacterii se înmulţesc şi devin active în momentul în care apar elemente nedigerate şi când reziduurile rămân în colon mai mult decât ar trebui. Pătrunderea continuă în circulaţie a toxinelor intestinale este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii pielii, care devine opacă şi ale cărei componente fundamentale se deteriorează.

Prevenirea acestor cauze care grabesc imbatranirea este la indemana fiecaruia dintre noi si este simpla. Tine doar de voinata fiecaruia de a respecta un stil de viata sanatos in ceea ce priveste alimentatia, viata activa si un ritm cat mai normal al vietii, farit d estres si excese majore si mai ales repetate.

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Leave a Reply