Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > (P) Amintiri și flori dragi, un ghid al frumuseții

(P) Amintiri și flori dragi, un ghid al frumuseții

Orhideea e floarea mea preferată. De o frumusețe ce-ți taie respirația, este precum o odă adusă vieții și bucuriei. Chiar și fără parfum îmi amintește de frumusețe și iubire!

Ianuarie nu este nici pe departe o lună a florilor și totuși leg această lună și ziua mea de naștere de orhidee. Printre garoafe de seră, orhideea era pe vremuri floarea începutului de an. Prețioasă, exotică și extrem de frumoasă. Tenacitatea acestei flori aparent delicate mă fascina, mi se părea că are ceva din caracterul meu. Odată cu trecerea timpului, am început s-o privesc cu alți ochi. Puritatea, frumusețea și delicatețea parcă nu erau tot ce definea această floare. Mi se părea că simbolizează tinerețea, prospețimea și feminitatea însăși. Nu același lucru pot spune despre uleiul de argan. Copilăria mea nu se leagă de el. Marocul era pentru mine regatul în mii de culori și arome, fascinanta Sahara, dar nu îngrijire. Târziu l-am întâlnit, descoperit și iubit, așa cum iubești un prieten drag, pe cineva care-ți este mereu aproape și care-ți alină suferințele. De ce vorbesc de orhidee și argan? Sunt două ingrediente dragi mie, pe care de curând le-am descoperit în noile game de îngrijre de la Farmec. Da, Farmec, un alt motiv să hoinăresc pe cărările amintirilor din copilărie.

Gesturile frumuseții

Mama, o femeie cochetă, s-a îngrijit fără stridențe. Laptele demachiant Doina, crema de zi, crema de mâini și rujul erau produsele ei de frumusețe. Simplitatea era regula ei. Am învățat de la ea că frumusețea trebuie întreținută, că tinerețea nu e veșnică și că prietenele noastre sunt cremele.

Prima cremă

Îi spusese o farmacistă păstreze crema în frigider. Spre fericirea mea, aveam acces la ea tot timpul (când nu mă vedea). O foloseam pentru mâini. Înmuiam degetul în cremă și apoi o întindem pe mâini, până la coate. Imitam gesturile mamei și îmi plăcea că mâinile îmi miroseau a ea. Fără să-mi spună o vorbă, într-o seară, înainte de culcare, și-a dat cu cremă pe mâini și mi-a dat și mie. A doua zi, am studiat tubul și am văzut că era ceva special. După 14 ani, am început să fur din nou din crema din frigider, dar nu pentru mâini, ci pentru față. Mama se făcea că nu observă și cumpăra alta nouă ori de câte ori se termina. În adâncul sufletului, era mândră îngrijesc, dar asta mi-a spus-o mult mai târziu.

Demachierea e literă de lege

Deși mama nu se farda, seara își ștergea fața cu lapte Doina, îmi spunea că este unul dintre cele mai importante gesturi pentru că un ten curat este și frumos! Când am început să fardez, demachiantul a intrat și în rutina mea. Sincer, având tenul mixt, îmi simțeam pielea prea grasă după ce-l foloseam și, astfel, am descoperit loțiunea tonică. Însă totul s-a schimbat odată cu revoluția din lumea demachiantelor și apariția apei micelare. Viața mea a devenit mai ușoară, iar tenul meu e fericit. Mi se pare o minune, mai ales că se potrivește oricărui tip de ten, îndepărtează rapid machiajul, murdăria sau grăsimea de pe piele. De când am descoperit apa micelară cu orhidee de la Farmec, sunt de două ori mai încântată. Este ca o apă vie, care îmi răsfață tenul cu puterea și catifelarea orhideelor. Curățarea este atât de delicată și de plăcută, încât demachierea a devenit un moment agreabil și prețios.

Apă micelară cu Orhidee Farmec, 10,62 lei

Două creme, o alegere

De pe rafturile magazinului două creme îmi făceau cu ochiul. Era acel sentiment că avem nevoie de ele. Crema hidratantă cu Orhidee și crema antirid cu argan. Am stat mult să gândesc care ar fi mai bună pentru mine. Cea cu orhidee era preferata mea, mizez pe hidratare în orice condiții, știu că pielea poate arăta mai bine prin acest simplu gest, însă tenul meu are acum nevoie de ceva mai mult, iar uleiul de argan este o forță antirid și oferă o hidratare intensă. Rațiunea a învins. Formula cremei antirid cu argan are un complex de principii active, o adevărată bogăție de substanțe nutritive, restructurante și regenerante care previn apariția ridurilor și le diminuează pe cele deja existente. N-am multe, aproape că nici nu se observă, dar eu le știu și asta contează. Parfumul delicat, textura fină și faptul că se absoarbe ușor, fără să-mi încarce tenul, m-au făcut să nu regret alegerea. Tenul a devenit mai catifelat, mai luminos și parcă ridurile încep să pălească. De la 20 de ani, am înțeles că nu trebuie să aștepți ridurile în jurul ochilor pentru a folosi o cremă specială, așa că am ales și crema contur pentru ochi cu argan. Are consistența unui gel și este ca un sorbet pentru pielea însetată din jurul ochilor.

Cremă antirid cu argan, 13,12 lei

Cremă de ochi cu argan, 10,62 lei

Atingeri delicate

Crema de mâini cu orhidee Farmec înseamnă mai mult decât îngrijire. Extractul de orhidee este o sursă valoroasă de polifenoli și polizaharide, ce susțin regenerarea pielii și îi oferă fermitate și suplețe. Textura ușoară care se absoarbe imediat face din această cremă soluția ideală pentru mâini mereu catifelate și plăcut parfumate. Este crema care și-a câștigat un loc de cinste pe biroul meu.

Cremă de mâini lejeră cu orhidee Farmec, 8,12 lei

Text: Luminița Tăbăran

Poze: PR

Comments

comments

Leave a Reply