Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

(P) Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

Să ai unghii puternice și sănătoase este posibil dacă le acorzi atenția și îngrijirea adecvată. Iată câteva sfaturi care trebuie luate in considerare pentru a menține unghiile în formă:

  1. Păstrează unghiile curate – unghiile lungi oferă adesea spațiu pentru acumularea de murdărie și praf, la fel și zona din jurul unghiei, lucru care poate duce cu ușurință la apariția infecțiilor fungice. Unghiile trebuie să fie întotdeauna curate, recomandat a se curăța cu ajutorul unei periuțe de dinți și săpun pentru a elimina murdăria și îndepărta celulele moarte.
  2. Menține unghiile uscate – contactul prelungit sau repetat cu apa poate contribui la despicarea unghiilor. După fiecare spălare asigură-te că ai uscat bine degetele și unghiile.
  3. Poartă mănuși – atunci când faci curat, speli vasele sau folosești substanțe chimice dăunătoare pielii și unghiilor, este de preferat să porți mănuși de cauciuc cu căptușeală de bumbac. Substanțele chimice dure pot deteriora unghiile, acestea devenind uscate, fragile și decolorate.
  4. Taie unghiile corect Este recomandat sa le tai drept ca să previi apariția unghiilor încarnate și a altor infecții. Nu pili unghiile printr-o mișcare stânga-dreapta, ci într-o singură direcție, ca sa nu le exfoliezi și deteriorezi structura.
  5. Nu îndepărta niciodată cuticulele – cuticula sigilează zona de la baza unghiei. Atunci când le îndepărtăm expunem zona la bacterii și, eventual, la infecții. Utilizează un bețișor special pentru împingerea cuticulelor către rădăcină, de preferat după ce ai ieșit din duș sau unghiile au fost ținute la înmuiat.
  6. Întreține instrumentele de manichiură/pedichiură – dezinfectarea acestora între utilizări este esențială pentru menținerea bacteriilor la distanță. Curăță uneltele metalice cu apă și săpun și apoi șterge-le cu alcool sanitar. De asemenea, înlocuiește în mod regulat pilele de tipul șmirghel întrucât colectează bacterii.
  7. Lasă unghiile să respire – utilizarea regulată a lacurilor de unghii sau aplicarea de unghii false reduce rezistența unghiilor naturale. De asemenea, evită pe cât posibil utilizarea de produse de îndepărtare a lacului de unghii care conțin acetonă, deoarece usucă unghia.
  8. Hidratează – atunci când aplici loțiune hidratantă/ser, acordă o atenție deosebită mâinilor și asigură-te că unghiile și cuticulele sunt la fel de hidratate. Acest lucru le conferă un aspect sănătos și va promova creșterea lor.

În farmacii sunt disponibile seruri și loțiuni concepute special pentru regenerarea unghiilor și cuticulelor, hrănirea și întărirea lor. Un exemplu este Feminohelp unghii , un ser concentrat destinat regenerării unghiilor și cuticulelor, ce conține o combinație de 5 uleiuri prețioase – argan, ricin, măsline, susan și avocado – ce întăresc, protejează și hidratează unghiile și cuticulele fragile și deteriorate. Aplicatorul sub formă de pensulă distribuie ușor și precis serul, masând delicat unghiile și cuticulele, accelerând penetrarea ingredientelor active ale serului.

(http://feminohelp.ro)

 

Comments

comments

Lasă un răspuns