Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Relaxeaza-te, vei trai mai mult

Relaxeaza-te, vei trai mai mult


Fara stres, boli si riduri?
Tuturor ne-ar placea sa aratam si sa ne simtim mai tinere, dar cate dintre noi vrem, sau putem, sa acordam 20 de ore pe saptamana sedintelor de fitness? Cate suntem dispuse sa cheltuim o buna parte din salariu pe pastile si potiuni ce promit seninatate si fragezime?

Vestea buna pentru cele mai putin atente si meticuloase in privinta sanatatii lor este ca oamenii de stiinta au redescoperit un adevar milenar: daca gasesti cele 20 de minute pe zi pe care sa le dedici relaxarii, poti da anii inapoi.

Poate parea prea frumos ca sa fie adevarat – ca un pic de timp privat, daruit tie insati, te fereste de stres si alte afectiuni – dar un numar din ce in ce mai mare de studii arata ca meditatia regulata, precum si alte forme de relaxare mentala (cam 10 minute, de 2 ori pe zi), pot intarzia semnele si simptomele batranetii.

Articol preluat din revista FEMEIA. Text: Anca Ciuciulin.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l intelegem despre tehnicile de meditatie e urmatorul: ele sunt un antidot al pacostei moderne numita stres – care slabeste sistemul imunitar si creste riscul aparitiei cancerului si afectiunilor cardiace. Stresul are impact si asupra fizicului nostru. Uita-te la fotografiile unor sefi de stat, precum Tony Blair sau Bill Clinton, inainte si dupa mandatele lor. Sigur, majoritatea dintre noi nu au pe cap asemenea griji; dar avem familii, avem de indeplinit angajamente sociale, profesionale si financiare. In plus, traim intr-o era “bolnava” de o anxietate fara precedent, generata de gravele probleme cu care ne confruntam: terorismul international si incalzirea globala.

 

Comments

comments

Leave a Reply