Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana (II)

Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana (II)

Înainte de apariţia produselor cosmetice moderne, o varietatea de lucruri erau folosite pentru proprietăţile lor de înfrumuţesare. Unele dintre ele erau echivalentul cosmetic al uleiului de şarpe, altele funcţionau şi erau mult mai ieftine decât echivalentul lor modern.

Aceasta este o listă cu sfaturi vintage pentru frumuseţe. O serie de idei, sfaturi si solutii gasesti aici.
1. Ouăle
De ani de zile s-au folosit ouă în industria cosmeticelor, dat fiind faptul că hrănesc  părul şi pielea cu vitamine, minerale şi proteine.  În combinaţie cu diferite ingrediente, ouăle se potrivesc oricărui tip de piele. Ouăle reduc  riscul umflării ochilor, porilor închişi, îţi hidratează pielea şi o face mai elastică.
Ca tratament pentru riduri, albuşul poate fi întins pe suprafaţa feţei, lăsat pentru o scurtă perioadă de timp, după care limpezit. Dacă vrei să îndepărtezi de bronzul excesiv, amestecă albuşul de ou cu miere, şi aplică-l pe faţă, lăsându-l să-şi facă efectul pentru 10 minute.
2. Praf de copt
Praful de copt aduce multe beneficii frumuseţii. Este nontoxic, ieftin şi serveşte pe post de fundaţie a tuturor ingredientelor de înfrumuţesare din casă. Dacă ai un buget redus, în loc să foloseşti produse demachiante scumpe, amestecă o lingură de praf de copt cu apă. Praful de copt va îndepărta orice reziduu, şi este uşor de limpezit. Acelaşi efect îl va avea şi asupra părului tău- foloseşte praf de copt pentru a-ţi curăţa părul în loc de şampon. Foloseşte-l o dată sau de de două ori de lună pentru a nu- ţi usca părul.
3. Ulei de trandafir
Uleiul extras din petalele trandafirilor este folosit din timpuri străvechi pentru culoarea şi mirosul său , şi oferă un aspect mai natural decât oricare dintre produsele moderne. Dar există multe reţete de casă în care poţi încerca acest lichid miraculos. Uleiul de trandafiri este adecvat oricărui tip de piele, chiar dacă îi este puţin mai greu să refacă pielea uscată, sensibilă şi cea care îmbătrâneşte. Îţi poţi îmbunătăţii cremele cu ajutorul uleiului de trandafir.  Adaugă câţiva stropi de ulei la câteva linguri de cremă. Amestecă bine ingredientele şi pune-le într-un loc rece şi întunecat.
4. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este considerat produsul de bază al oricărei bucătării şi are multe întrebuinţări, ducând la bun sfârşit misiuni de înfrumuţesare chiar şi în zilele noastre.  Pus pe periuţa ta de dinţi, bicarbonatul de sodiu acţionează la fel de bine ca pasta de dinţi, curăţând dinţii, reîmprospătând respiraţia şi ajutând la păstrarea sănătăţii gingiilor. Bicarbonatul de sodiu poate servi şi pe post de şampon uscat. Dacă adaugi puţin bicarbonat de sodiu şamponului tău, părul tău va căpăta un volum fenomenal.
5. Vaselina cosmetică
Este una dintre cele mai bune creme hidratante de pe piaţă. În ciuda tevaturii făcute în jurul subiectului produselor mai scumpe, vaselina cosmetică  combate ridurile, hidratează pielea şi vindecă crăpăturile la fel de bine ca acele produse. Foloseşte-o pe post de cremă hidratantă pentru piele, ochi, faţă,mâini şi picioare sau păr şi nu vei fi dezamăgită de rezultat. Vaselina cosmetică produce un strat protector deasupra pielii tale care îi menţine umiditatea. Posedă calităţi de vindecare, de netezire şi de întinerire a pielii.
Înainte să plăteşti o avere pe produse cosmetice şi creme hidratante, încearcă nişte sfaturi vintage care ar putea funcţiona.
 
Cunoşti alte sfaturi vintage pentru  frumuseţe? 

 

Comments

comments

Leave a Reply