Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) Tinerețea este o artă

(P) Tinerețea este o artă

Tinerețea nu este doar o etapă a vieții, ci o artă prin care, practicând-o, ne menținem prospețimea mult timp.

Când o avem, nu o prețuim la adevărata ei valoare și abia când începe să pălească îi acordăm mai multă atenție. Ridurile sunt primele semne că tinerețea e la apus. Bătrânețea nu poate fi evitată, dar poate fi întârziată și uneori chiar întoarsă din drum. Unii spun că e o artă, una pe care oricine o poate învăța și practica.

Hoții tinereții

Îmbătrânim în mod natural, însă azi există multe produse cosmetice și tratamente, aparate și substanțe care încetinesc acest ritm, multe dintre ele cu prețuri accesibile. Descoperă care sunt hoții tinereții, află-le slăbiciunile și acționează.

Soarele e un inamic pentru piele dacă nu te protejezi eficient. Razele UV pot modifica structura pielii chiar în profunzime. Unele ajung pe suprafața pielii, altele în interior și împreună duc la sensibilizarea, uscarea, pătarea pielii
și chiar la apariția cancerului.

Sfat. Aplicând creme hidratante și care conțin ecran anti-UV, ne putem bucura de ce ne oferă bun soarele și în același timp de o piele frumoasă și tânără.

Sedentarismul. Pielea are nevoie de oxigenare și de hrănire, iar circulația intensă adusă de exercițiile fizice satisface aceste nevoi, pe când sedentarismul provoacă încetinirea schimburilor de gaze la nivel celular și pielea pălește pe zi ce trece.

Sfat. Fă sport, mișcare, mai ales în aer liber, când ai ocazia sau măcar mergi pe jos în ritm alert.

Fumatul usucă pielea și o ridează. El este răspunzător și de scăderea nivelului de vitamina C, un element important care susține producția de colagen și elastină, substanțele tinereții. Ridurile pot apărea încă de la 20 de ani în cazul fumătorilor.

Sfat. Renunță la fumat sau redu-i frecvența și consumă multe citrice.

Oboseala. Lipsa somnului duce la secreția de cortizol și la consumarea multor elemente esențiale organismului și pielii. Cearcănele, semnele oboselii, aduc un aspect îmbătrânit. O oboseală cronică duce și la ridarea pielii într-un ritm accelerat.

Sfat. Asigură-te că dormi opt ore pe noapte și adoptă ritualuri de relaxare – ceaiuri calmante, vizionarea unui film romantic sau ascultarea unor melodii liniștitoare.

Alimentația fast-food, zahărul sau alcoolul în cantități mari duc la distrugerea colagenului și la o proastă hrănire a țesuturilor.

Sfat. O dietă diversificată bazată pe antioxidanți și proteine ajută pielea să-și păstreze aspectul fin.

Poluarea este un neajuns al zilelor noastre. Însă și ei îi putem face față cu o îngrijire adecvată.

Sfat. Curăță fața în fiecare zi, folosește produse hidratante pentru a compensa uscăciunea produsă de poluare și protejează pielea cu ajutorul antioxidanților care neutralizează efectele radicalilor liberi.

La 20 de ani

Tinerețea nu ține o veșnicie, dar se poate prelungi. Ceea ce facem pentru ten între 20 și 30 de ani se va vedea în anii ce vin. Acum este momentul să învățăm arta tinere­ții, adică un program simplu, dar urmat cu consecvență zilnic: demachiere, hidratare cu seruri și nutriție prin creme bogate în elemente esențiale pielii.

Substanța miraculoasă

Acidul hialuroric este o substanță care se găsește în mod natural în piele și dă acel aspect fin și catifelat pielii. Din păcate, odată cu trecerea timpului, nivelul lui scade, ducând la pierderea elasticității și apariția ridurilor. Totuși, îl putem compensa folosind produse cosmetice care conțin acest ingredient și care ne ajută să ne menținem nivelul optim de hidratare a pielii. Tot el face posibilă umplerea ridurilor fine din interior, practic reușind să dea timpul înapoi fără efort.

4 beneficii ale acidului hialuronic

  1. Hidratează intensiv pielea și menține nivelul de hidratare.
  2. Ajută la umplerea ridurilor și previne adâncirea lor.
  3. Încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.
  4. Oferă rapid o senzație de catifelare.

Mai tânără în 14 zile

Ultimele cercetări demonstrează că procesul de înnoire a celulelor poate fi îmbunătățit. Tehnologia antiage Nivea Cellular redă tenului elementele proprii pielii ce s-au pierdut în mod natural. Tratamentul intensiv cu acid hialuronic concentrat de la Nivea conține două fiole reutilizabile, ce asigură aplicări pentru 14 zile și o dozare ușoară. El conține de cinci ori mai mult acid hialuronic decât crema de zi Nivea Cellular, are o textură nonuleioasă și se aplică înaintea cremei de zi sau noapte. Pentru o îngrijire completă, se recomandă aplicarea tratamentului înainte de crema de zi Nivea Cellular Volum Filling, ce conține complexul Collagen Booster.

autor: Luminița Tăbăran/credit foto: PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns