Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Top 3 alimente pentru frumusetea tenului

Top 3 alimente pentru frumusetea tenului

Produsele de ingrijire externa sunt esentiale pentru o piele frumoase, dar nu sunt suficiente. Ingrijirea corecta a tenului inseamna sa mananci constant aceste trei alimente pentru frumusetea tenului. Cele trei alimente esentiale pentru frumusetea tenului si a pielii in general sunt: avocado, migdalele si iaurtul.

Iata cum actioneaza acestea si care este mecanismul care face din ele alimente pentru un frumusetea tenului.

Avocadohttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/20/alimente-frumusetea-tenului-1.jpg

Despre avocado am vorbim in paginile newsite.femeia.ro de nenumarate ori. Marele beneficiu pentru frumusetea tenului il reprezinta continut extrem de bogat de vitamina B. Niacina, o componenta a vitaminei B, este foarte importanta pentru o piele fina si sanatoasa si previne aparitia iritatiilor si a ridurilor. Avocado este util atat folosit in salate, in fresh-uri de fructe sau preparat sub forma de creme si paste, dar si ca atare in masti pentru fata, dar si pentru pregatirea unui exfoliant facial.

Migdalele

Renumite pentru beneficiile lor, migdalele sunt si unul din alimentele pentru frumusetea tenului. Ce le face valoroase? O serie de grasimi sanatoase pe care acestea le contin, precum si calciul si seleniul. Amandoua aceste minerale sunt esentiale pentru frumusetea pielii. In plus combinatie de nutrienti din migdale este formula optima pentru mentinerea pielii la nivelul optim de hidratare. Migdalele au si calitatea de a diminua excesul de sebum, deblocand porii si contribuind la prevenirea si combaterea acneei. Acizii grasi se regasesc in migdale, sustin procesele metabolice naturale de eliminare a toxinelor din organism.

Iaurtul

Iarutul este un aliment extrem de pretios. Insa nu doar iaurtul este un aliment pentru frumusetea tenului, ci si alte lactate fermentate – sana, kefir, lapte batut. Ce anume contribuie la sanatatea si frumusetea tenului? Seleniul si vitamina E care se gaseste in cantitati mari in aceste lactate. Nutrientii ajuta la pastrarea fermitatii pielii.

Ceea ce merita adaugat este ca actiunea tuturori acestor alimente este stimulata si activata daca organismul primeste, zilnic, cantitatea de vitamina C de care are nevoie. Cele mai bune surse de vitamina C naturala sunt: ardeii rosii, citricele, kiwi, dar si legumele verzi.

 

Comments

comments

Leave a Reply