Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru mentinerea bronzului de vara

Trucuri pentru mentinerea bronzului de vara

Pielea bronzata arata mai ferma si mai sanatoasa, razele soarelui putand sa ascunda anumite probleme ale tenului. Minunea dureaza insa numai trei luni pe an. Asta daca nu apelezi la mici trucuri care pot prelungi frumusetea pielii bronzate.

Expune-te treptat la soare

Expunerea gradata la razele soarelui ajuta bronzul sa se fixeze mai bine si, in plus, pielea nu se va arde, deci nu se va exfolia in straturi inestetice din cauza bronzarii excesive.

Stai la soare dimineata si seara

Cel mai sanatos este sa stai la plaja atunci cand razele soarelui sunt mai blande, adica dimineata si seara, evitand intervalul dintre orele 11.00-16.00. Daca te expui la soare in miezul zilei, atunci cand razele sunt la apogeu, nu faci decat sa-ti supui pielea la actiunea daunatoare a radiatiilor.

Consuma alimente bogate in betacaroten

Morcovii, rosiile si caisele sunt bogate in betacaroten, substanta care ajuta la colorarea pielii. O jumatate de pahar de suc de morcovi pe zi te va ajuta sa obtii un bronz mai intens.

Nu evita jocurile de plaja

Nisipul si apa marii reflecta un procent important din radiatiile solare, iar faptul ca te misti pe plaja favorizeaza dobandirea unui bronz uniform.

  • ATENTIE! Insolatia, hiperexcitabilitatea sitemului nervos, insomnia, deshidratarea severa, arsurile solare si lesinul sunt doar cateva dintre efectele negative care pot aparea atunci cand exagerezi cu expunerea la soare.

Comments

comments

Leave a Reply