Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Ingrijirea corecta a mainilor

Ingrijirea corecta a mainilor

In primul rand, protejeaza-ti mainile si unghiile de detergenti si alte produse de curatare. Cand folosesti constant chimicale, precum detergenti duri sau sapunuri, trebuie sa porti manusi din latex, iar dupa, sa folosesti crema de maini. De altfel, hidratarea zilnica este foarte importanta, pentru ca mainile neingrijite se descuameaza, se crapa si se rideaza. Totodata, expunerea mainilor la frig trebuie sa fie cat mai scurta, pentru a evita deshidratarea excesiva a acestora.

Pentru un aspect frumos, pastreaza lungimea unghiei la maxim 0,5 cm. Peste aceasta dimensiune, unghia devine mult mai predispusa ruperii, pierzandu-si din rezistenta.

Renunta sa inlaturi cuticula, pielita de la baza unghiei. Desi unghia are asa un aspect estetic mai placut, cuticula are rolul fiziologic de a proteja baza unghiei si inlaturarea ei poate duce la infectii. Atentie la solutiile pentru intarirea unghiilor! Evita-le pe cele care contin formaldehida si toluen, pentru ca pot produce iritatii ale pielii din jurul unghiei.

Sanatatea mainilor si a unghiilor depinde si de ce mananci. Au nevoie de calciu, vitamina A, zinc si vitamina B12. Poti folosi si suplimente nutritive, dar ele nu pot inlocui o dieta diversificata.

SFATURI PENTRU INGRIJIREA MAINILOR:

  • Protejeaza unghiile de contactul prelungit cu apa sau cu substantele chimice.
  • Foloseste o crema emolienta, hranitoare, pe care sa o aplici nu numai pe maini, ci si la nivelul unghiei.
  • Nu aplica lacul sau oja in mai mult de doua straturi. Cu cat numarul de straturi este mai mare, cu atat unghia devine mai casanta.
  • Limiteaza utilizarea solutiilor de curatare a lacului. Foloseste-le cel mult o data pe saptamana.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus