Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lifting fara bisturiu

Lifting fara bisturiu

Cu situaţia asta economică proastă, până şi bugetele de vacanţă şi pantofi au avut de suferit considerabil, aşa că de intervenţii chirurgicale nici nu se pune problema! Plus că tratamentele care implică bisturiul nu pot fi deloc atractive, nici sub sloganul „Suferă baba la frumuseţe!“ De ce să-ţi faci curaj şi economii pentru aşa ceva când există soluţii mult mai la îndemână, fără durere şi costuri ucigătoare?! Fie că te ocupi de această problemă la domiciliu, fie că alegi să investeşti în proceduri la salon, conştiinciozitatea ta va da rezultate: pielea de pe faţă şi corp se va ţine la înălţime.

DE FĂCUT ACASĂ

Ce poate fi mai confortabil decât o şedinţă de lifting facial în siguranţa propriei case? Pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente pentru măşti cu efecte miraculoase şi rezervă-ţi trei dimineţi pe săptămână pentru ele: 

Mască din banană şi frişcă

Ai nevoie de: o banană mică, un sfert de ceaşcă de frişcă, o capsulă de vitamina E. Fă banana piure, sparge capsula cu un ac şi amestecă toate ingredientele. După 15 minute, clăteşti cu apă călduţă şi poţi admira aspectul tonificat al pielii.

Mască din fulgi de ovăz

Ai nevoie de: trei linguriţe cu fulgi de ovăz măcinat şi patru linguri cu miere, două linguri cu smântână grasă şi un sfert de ceaşcă de cacao pudră. Amestecă ingredientele, aplică pasta pe faţă şi aşteaptă tot un sfert de oră. Masca va curăţa stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, o va hidrata şi energiza.

Mască din sucuri naturale

Ai nevoie de: o linguriţă cu zeamă de lămâie, o linguriţă cu suc de portocale proaspăt, o linguriţă cu suc de morcovi, o linguriţă cu ulei de măsline şi o linguriţă cu iaurt. Amestecă ingredientele, aplică pasta pe faţă şi clăteşte cu apă călduţă după 15 minute. Iaurtul îţi curăţă pielea, sucurile citrice o strâng şi-o tonifică, iar uleiul de măsline o hidratează.

Masaj pentru fermitate

Zece minute de masaj facial o dată la două zile sunt suficiente pentru întinerirea chipului, vizibilă după 2-3 săptămâni. Începe de la frunte, continuă cu ochii, pomeţii, maxilarul şi mandibula, prin mişcări circulare, efectuate din interiorul feţei spre exterior. Continuă cu ciupituri uşoare, folosind degetul mare şi arătătorul, şi finalizează cu „mângâieri“ ale feţei cu toată palma. Ar fi ideal să alegi uleiuri de masaj pentru această acţiune: de argan, de jojoba, de cocos, de migdale, de neem etc.

DE FĂCUT LA SALON

Pielea de pe corp e mai greu de „tratat“ la domiciliu. Chiar dacă ai la dispoziţie o gamă foarte largă de produse pentru fermitate, efectul lor este cu adevărat spectaculos când sunt aplicate prin masaj. Şi, oricât te-ai contorsiona, purşi simplu există câteva zone în care nu prea ajungi! Prin urmare, trebuie să acceptăm: ce ne facem noi acasă nu se compară cu ce ne pot face fetele acelea la salon. Mai ales că, în afară de cremele-minune, există tot soiul de aparate destinate misiunii „lifting fără bisturiu“. Iată două variante de proceduri pentru buget scăzut:

Electrostimulare

Sună mai rău decât se întâmplă de fapt. Ţi se aplică nişte electrozi pe tot corpul, sunt fixaţi cu benzi elastice şi tu îţi reglezi intensitatea pişcăturilor de curent electric în funcţie de cât poţi suporta. O şedinţă durează 40 de minute şi se spune că este echivalentul unei ore de fitness. Liftingul pielii se produce sub acţiunea musculaturii stimulate de impulsurile electrice. O să observi, cu timpul, că vei rezista unei intensităţi tot mai ridicate a curentului. 

Ultrasunete

Această procedură este mai puţin dureroasă decât electrostimularea şi acţionează în profunzime. Stimulii sonori produc presiuni variate în mişcarea lichidelor intracelulare şi a fibrelor ţesuturilor, având ca efect refacerea stratului de colagen şi hidratarea celulară intensă. Pielea devine fermă, scapi de celulită (şi de cearcăne, dacă alegi procedura facială), iar circulaţia sangvină şi cea limfatică se reglează într-un mod miraculos.

Comments

comments

Lasă un răspuns