Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lumini si umbre pe fata ta

Lumini si umbre pe fata ta

Jocul de lumini si umbre face minuni. Folosind doua nuante de fond de ten, una deschisa si una inchisa, poti corecta forma fetei, estompand sau scotand in evidenta ceea ce trebuie.

Forma ideala
Esti tipul venusian, adica ai forma fetei ovala? Felicitari, aceasta forma este cea ideala. Daca nu… treci la treaba!

Fata rotunda
Daca esti tipul lunar sau solar, trebuie sa dai lungime fetei trasand linii ascendente. Aplica fondul de ten mai inchis, incepand de la lobul urechii pana aproape de varful barbiei si estompeaza catre centul barbiei pentru a nu crea impresia de scurtime. Aplica fardul de obraz in mijlocul pometilor, aproape de ochi, sub forma unei benzi verticale, lata de 1 cm si lunga de 2 cm, estompata perfect pe margini.

Fata lunga sau dreptunghiulara
Tipul numit si saturnian are trasaturi dure, iar corectarea lor se face prin indulcirea liniilor fetei. Estompeaza cu fondul de ten inchis “falcutele”, incepand din dreptul urechilor pana aproape de barbie si imbujoreaza-te cu un mic cerculet aproape de ochi.

Fata patrata
Apartine tipului jupiterian. Estompeaza maxilarele, aplicand pe marginea lor fondul de ten corector, adica mai inchis. Aplica fardul de obraz sub forma de triunghi oblic, pornind de la punctul cel mai proeminent al pometilor catre tample.

Fata diamant

Esti o “martiana 100%”, cu pometi masivi si maxilar finut. Aplica pe frunte, pe obraji si pe maxilarul inferior fond de ten intr-o nuanta mai deschisa decat cea a pielii. Foloseste fard de obraz, sub forma ovala, pe mijlocul pometilor, iar estomparea fa-o cu grija pentru a nu acoperi cu fard si partea inferioara a pometilor.

Fata triunghiulara cu varful in sus
E asa-zisul tip mercurian care se caracterizeaza prin maxilarul mult mai lat decat tamplele. Pentru echilibrare, aplica fondul de ten mai inchis decat baza pe aceasta portiune, iar pe barbie, cu fondul de ten mai deschis, deseneaza un triunghi. Aplica fard de obraz sub forma de dreptunghi mic, desenat oblic spre tample, pornind de la coltul extern al ochiului.

Fata triunghiulara cu varful in jos
Este tipul pamantean. Daca esti tinerica, linisteste-te, n-ai ce corecta, totusi tine minte trucurile, pentru mai tarziu, cand obrajii tai se vor… ofili. Aplica fondul de ten deschis pe maxilarul inferior si pe obraji sub forma unui triunghi, pornind de la lobul urechii, iar pe partea superioara a fetei, mai lata, aplica fondul de ten si pudra de culoarea pielii. Fardul de obraz aplica-l sub forma unui romb mic. Un varf al rombului se termina la tample, iar celalalt la pometi, in dreptul pupilei.

Citeste si:

Comments

comments

Leave a Reply