Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Machiaj in functie de forma ochilor

Machiaj in functie de forma ochilor

Ochii sunt oglinda sufletului, iar un machiaj corect poate face ca luminile din suflet sa fie cu adevarat spectaculoase. Asa ca am cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti pui in valoare ochii si sa faci din ei partea cea mai expresiva. Tine cont de faptul ca fiecare tip de ochi este pus in valuare de un anume soi de machiaj, iar ceea ce este in avantajul unora nu este neaparat si in beneficiul tau! 

Principii de baza:

  • CULORILE PALE SI IRIZATE reflecta lumina si pun in evidenta zonele pe care sunt aplicate.
  • CULORILE INCHISE creeaza umbre si dau impresia de profunzime, facand ca partile ochiului pe care sunt aplicate sa para mai mici.

Ochi proeminenti

Coloreaza pleoapele superioare cu fard inchis si lumineaza arcadele cu unul deschis. Fardeaza si pleoapa inferioara cu fard inchis. Cand aplici rimelul, insista pe genele din mijloc.

Ochi lasati

Creeaza un efect de ridicare a ochilor aplicand fard de culoare medie pe jumatatea exterioara a pleoapei si continuand pana depasesti conturul ochilor.

Ochi migdalati

Se spune ca au forma ideala si permit mai multe tipuri de machiaj. Daca ochii ti se par prea alungiti, da-le volum prin culori deschise. Nu exagera cu cozile desenate cu dermatograf. Fa un contur pana la jumatatea pleoapei, incepand cu coltul interior al ochilor.

Ochi apropiati

Distanta dintre ei este vizibil mica, de aceea trebuie sa te machiezi punand accent pe coltul exterior, alungindu-i. Traseaza conturul cu dermatograf incepand de la mijlocul pleoapei si continuand spre cozile ochilor. Pune putin fard deschis pe jumatatea de pleoapa dinspre nas si continua cu fard de culoare inchisa.

Ochi adanciti

Daca ai ochii alungiti si pleoapele inguste, joaca-te cu doua tonuri de fard: unul mai deschis, pe care il vei aplica pe pleoapa mobila, in apropierea ochilor si mai ales in coltul lor dinspre nas, si un fard mai inchis, in coltul exterior. Pe arcada, foloseste fard deschis. Nu machia pleoapa de sub ochi si accentueaza cu rimel mai ales colturile exterioare ale ochilor.

Pleoape cazute

Aplica un fard deschis pe partea dinspre nas si o umbra mai inchisa spre coltul exterior.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus