Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Se poartă mov!

Se poartă mov!

În machiaj, pe buze, dar și în păr, movul este unul dintre personajele principale ale acestui an. Îndrăznește să-l porți!

Combinând stabilitatea și calmul albastrului cu energia focului, movul este o culoare asociată adesea cu luxul, puterea, ambiția, misterul, dar și cu creativitatea, înțelepciunea, liniștea și pacea. Se întâlnește destul de rar în natură, iar lavanda, orhideea, liliacul și alte flori violete sunt considerate delicate și prețioase. Nuanțele de violet-deschis reprezintă energia feminină și romantismul, iar cele închise, strălucitoare sugerează bogăția, șarmul și strălucirea, opulența. Iată câteva motive pentru care un pic de mov nu strică niciodată, ba chiar te ajută să te faci remarcată într-un mod plăcut.

Șuvițe violacee

Anul acesta, părul poate împrumuta cele mai șocante culori, cele mai ciudate combinații, fără să fie considerat extravagant. Pentru cele mai puțin curajoase, există varianta delicată, în care doar câteva șuvițe sunt colorate, în nuanțe pastel. Movul este una dintre cele mai cuminți alegeri colorate, mai ales că nuanțele prăfuite sunt la fel de bine cotate precum cele vii, luminoase și intense. Câteva șuvițe pe lungimea părului care să încadreze chipul îți vor aduce o notă jucăușă, tinerească și plină de prospețime.

Purpură pentru ochi

În acest sezon, celebrul machiaj smoky s-a cumințit, iar movul este una dintre culorile care-l definesc. Poți purta orice nuanță de mov care-ți pune în valoare privirea și orice fel de textură, mată ori sidefată, ba chiar cu particule strălucitoare pentru seară. Pentru machiajul de zi însă, mai ales dacă ai ochi verzi sau albaștri, conturul mov este definiția de care aveai nevoie pentru a-ți pune și mai mult în evidență privirea.

Buze mov

Dacă ai în vedere cea mai recentă tendință în materie de rujuri, trebuie să știi că movul este numărul unu în topul vedetelor de pe covorul roșu. E la modă, e sexy și, cu siguranță, nu vei trece neobservată cu un astfel de ruj. Dacă-l alegi, iată ce anume trebuie să ai în vedere:

  • nuanțele închise se potrivesc tenurilor măslinii, iar cele diafane, tenurilor medii și deschise;
  • buzele au o culoare puternică, așa că pentru ochi păstrează o tușă fină de fard neutru sau un contur discret cu tuș;
  • ca impactul să fie cel scontat, tenul trebuie să fie fără cusur; ai nevoie de un fond de ten care ascunde orice imperfecțiune; un finiș mat se asortează splendid cu un ruj mov.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr14/13.04.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns