Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 sfaturi pentru nuanța potrivită a fondului de ten

7 sfaturi pentru nuanța potrivită a fondului de ten

E greu să nimerești perfect culoarea fondului de ten? Ține cont de sfaturile profesioniștilor și alege produsul care să se transforme în a doua ta piele.

Există două categorii de culori, reci, respectiv în nuanțe de roze, și calde, în care galbenul predomină. Ca în viață, lucrurile nu sunt doar în alb și negru, ci în multe, foarte multe tonuri de gri. La fel stau lucrurile în machiaj. De multe ori, make-up artiștii amestecă mai multe nuanțe pentru a găsi culoarea perfectă pentru modelul lor, însă acasă e mai greu să deținem mai multe fonduri de ten pe care să le combinăm. Așa au apărut fondurile de ten în nuanțe neutre. Chiar dacă nu ești un profesionist în machiaj, ai la îndemână câteva criterii pentru a alege registrul corect și cea mai bună acoperire.

Venele sunt un reper

alegi culoarea sau acoperirea fondului de ten, venele de la încheietura mâinii te ajută. Dacă ai nevoie de o acoperire mare, aplică puțin fond de ten pe ele și, dacă acestea capătă aceeași culoare cu restul pielii, atunci ai produsul potrivit. Iar pentru a ști dacă ai o piele cu ton rece, cald sau neutru, vezi ce culoare au aceste vene: albastre –pielea are tonuri reci; verzi – pielea are tonuri calde; albastre-verzui – când nu poți să spui sigur dacă sunt albastre sau verzui, atunci subtonul este neutru.

Testul colii de hârtie

Pune o coală albă de hârtie în dreptul gâtului și, dacă pielea bate în galben, e clar că ai ton cald, iar dacă e roze, atunci e vorba de rece. Coala albă te va ajuta să faci mai ușor această distincție cromatică.

Culorile din garderobă sunt un alt indiciu. Inconștient, alegem mai multe nuanțe reci dacă avem pielea roze sau mai multe calde dacă e mai bej. Când avem diversitate în garderobă, tenul este neutru.

Bronzul, un alt indiciu

Dacă pielea ta capătă din prima nuanțe arămii, atunci pielea se încadrează în registrul cald, iar dacă prima dată te înroșești, ai un ten rece!

Culoarea ideală

Când mergi să cumperi un fond de ten, trebuie să ai fața nefardată. Aplică o picătură de fond de ten chiar pe linia maxilarului și întinde puțin în sus pe față și în jos pe gât. Dacă nuanța se va confunda cu culoarea pielii, atunci ai găsit culoarea ideală!

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

Leave a Reply