Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul corector al ochilor

Machiajul corector al ochilor

Ai nevoie de urmatoarele arme de lupta: fard de pleoape, creion dermatograf si mascara. Machiajul corector al ochilor se face din jocul de lumini si de umbre, doar tehnica difera in functie de forma ochilor.

Ochii migdalati reprezinta idealul. Forma lor nu trebuie in nici un caz modificata prin machiaj, din moment ce spre forma lor se tinde prin realizarea diverselor retusuri.

Ochii rotunzi. Fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, depasindu-se coltul extern al ochiului. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei spre exterior, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care se fardeaza cu fard inchis. Genele se rimeleaza accentuand partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului, unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Ochii proemineti se fardeaza cu o nuanta inchisa pe toata suprafata pleoapei mobile. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta, se va machia cu acelasi fard inchis. Conturul va fi estompat cu un betisor cosmetic. Fardul trebuie sa fie mat, cel sidefat va mari foarte mult ochiul, ceea ce nu e cazul. Creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, se aplica pe toata lungimea genelor.

Ochi infundati in orbite. Fardul de pleoape trebuie sa fie mai deschis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Se va accentua catre extremitatea ochiului si se va estompa catre sprancene. Linia de contur pornind de la coltul interior al ochiului va fi, la inceput, subtire, ingrosandu-se spre extremitatea ochiului. Pe spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur se aplica un fard deschis la culoare sau alb.

Ochii mici. Linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se aplica pe varful genelor, prin miscari drepte de jos in sus.

Ochii descendenti. Atenuarea liniei descendente se face prin aplicarea fardului pe mijlocul pleoapei, sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu creionul de contur se va trasa o linie orizontala care, de asemenea, va depasi coltul ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se umbreste cu un fard deschis. Genele se vor rimela usor si numai la varful coltului intern al ochiului, iar din mijloc pana spre coltul extern se vor rimela puternic, imprimandu-le o curba ascendenta.

Ochii prea apropiati. Se vor folosi doua nuante de fard pentru machiajul ochilor, unul deschis, care se aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare, si unul mai inchis, pe cealalta jumatate, estompandu-se spre sprancene. Rimelul se aplica prin miscari oblice de jos in sus, catre exterior.

Ochii prea departati. Fardul mai inchis se aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare, iar cel deschis, pe cealalta jumatate. Daca pleoapele sunt cazute, se aplica fard de pleoape chiar sub arcada sprancenei si se estompeaza spre ochi. Rimelul se aplica in strat normal. Daca pleoapele inferioare sunt umflate, se aplica putin fond de ten inchis.

 

Citeste si:

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns