Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Machiajul ochilor in functie de culoarea lor

Machiajul ochilor in functie de culoarea lor

Lila, negru, burgundy sau roz. Le-am alege pe toate pentru un make-up reuşit şi în tendinţe, dar ce facem atunci când o anumita culoare nu se potriveşte fizionomiei noastre? Un aspect importat de care ar trebui să ţinem cont atunci când alegem culorile fardului de pleoape este culoarea ochilor. Specialiştii in make-up GETT’S Salons ne povestesc care sunt cele mai interesante combinaţii pentru ochii albaştri şi verzi.

În prezentarea din acest sezon Dolce &Gabbana romantismul a fost prezent în fiecare aspect al make-up-ului: buzele au fost colorate cu rujuri în culori somptuoase-prună, burgundy, în timp ce ochii albaştri au fost subtil evidenţiati cu tuş negru şi un fard roz pal.

“Pentru un machiaj potrivit pentru ochii albaştri optaţi pentru roz, maro, cărămiziu, portocaliu, lila iar daca ai un ten mai deschis, poti folosi cu încredere gri şi contur negru alungit pe pleoapa superioară” ne sfatuiesc specialiştii GETT’S. Contrastul ochilor albaştri poate fi realizat cu ajutorul conturului complet cu nuanţe închise, care scot în evidenţă  şi mai mult culoarea irisului.
În ceea ce priveşte eyeliner-ul pe care îl puteţi folosi cu încredere, negrul va accentua întotdeauna culoarea naturală a ochilor, dar recomandăm şi nuanţe de maro, liliachiu, mov, argintiu- pentru ocazii speciale, gri închis sau maroniu.

Ochii căprui vor fi accentuaţi cel mai bine de nuanţe calde de brun, ciocolatiu sau cafeniu, ideale pentru a sublinia tonurile deschise ale privirii. La fel de bine puteţi încerca gri, bej ,culoarea prunei sau negru.  Machiajul de seară poate fi realizat din culori metalizate: auriul, arămiul, argintiul- în combinaţie cu farduri mate.

Pentru ochii verzi, un smokey eyes realizat în tonuri calde de maro şi auriu arată excelent. La fel de atractiv va fi şi unul în nuanţe de violet, poate cea mai bună alegere pentru ochii verzi, în special cei cu subtonuri de galben. Dacă, însă, nu îţi place violetul, îl poţi înlocui cu tonuri de gri combinate cu negru. De evitat sunt nuanţele de albastru şi de argintiu, care nu pun în evidenţă nuanţa ochilor. Dacă touşi preferi culorile uşor metalizate, optează pentru auriu şi bronz.

Cum scăpăm de aspectul de ochi obosiţi, care este mult mai evident la ochii verzi? Putem folosi un concealer chiar unde încep pungile sub ochi şi până la linia nasului. Acesta ar trebui să aibă o nuanţă mai deschisă decât fondul de ten şi să folosim doar puţin, pentru a lumina privirea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus