Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul ochilor: umed sau uscat?

Machiajul ochilor: umed sau uscat?

Mult mai rezistent

Fardurile se pot aplica si umede, chiar daca textura lor este compacta. Prin aceasta tehnica, fardurile nu se strang in pliurile ochilor, iar culoarea lor rezista mult mai mult, fara sa paleasca. Umezeste usor buretelul aplicatorului de fard cu apa, de preferat minerala, si ia putina culoare pe el. Secretul profesionistilor este tapotarea pleoapei cu buretelul impregnat de culoare si apoi presarea usoara, pentru a face fardul sa adere, iar efectul sa fie mat si foarte compact.

Privire vibranta

Pune intr-un recipient putin fard sidefat, de preferat pudra, adauga un strop de apa si amesteca cu o pensula pentru fardul de ochi. Vei obtine un fard cremos. Este mai bine sa aplici culoare in mai multe straturi, pentru a nu incarca pleoapa cu fard. Daca iti dorescti un machiaj modern, foloseste verde ardent, culoare de top in aceasta vara.

Contur ireprosabil

Inmoaie pensula cu taietura dreapta sau cu cea ascutita in putina apa si apoi aplica fard doar pe varful pensulei. Tine intinsa pleoapa cu o mana si cu cealalta traseaza o linie de-a lungul pleoapei superioare, incepand din coltul intern.

Rezultat natural

Cand fardurile sunt folosite uscate, direct din cutiuta, cel mai important lucru este alegerea nuantelor mate si catifelate ca textura, aceasta combinatie fiind una dintre tendintele acestei veri. Cele care fac senzatie sunt nuantele naturale, roz si bej.

Privire sofisticata

Pentru a obtine un efect rafinat, e nevoie de combinatia a trei culori sau nuante de tonalitati diferite. Mai intai, se aplica o baza, absolut necesara pentru a putea realiza ulterior degradeurile si trecerile line de la o nuanta la cealalalta. Abia acum urmeaza melanjul celor 3 culori:

  • Aplica nuanta inchisa din coltul extern pana la mijlocul ochiului, urmarind conturul arcadei.
  • Culoarea medie se aplica in coltul intern al ochiului pana la culoarea inchisa.
  • Degradeaza imbinarea celor 2 farduri inainte sa aplici culoarea deschisa chiar sub spranceana si armonizeaza totul cu un betisor cosmetic.

Comments

comments

Leave a Reply