Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Marile beneficiile uleiului de cocos

Marile beneficiile uleiului de cocos

Nuca de cocos este unul din marile daruri ale naturii primite de om! Uleiul de cocos este produs din nuca de cocos şi este o adevărată binefacere pentru frumuseţe şi sănătate. Uleiul de cocos se găseşte sub forma de unt de cocos, care are o consistenţă solidă, dar, ţinut la temperatura camerei, se transformă într-un lichid dens şi gros.

Beneficiile uleiului de cocos în cosmetică.

Uleiul de cocos este un veritabil demachiant natural, care nu agresează pielea, ci o curaţă şi o hrăneste în profunzime, lăsând tenul catifelat, curat şi hidratat. Mai mult, folosit cu regularitate, uleiul de cocos are proprietăţi antioxidante, având acţiune de ştergere a ridurilor fine. Tot uleiul de cocos, care este foarte bogat în acizi graşi, ajută la combaterea apariţiei iritaţiilor, vindecă iritaţiile şi afecţiunile superficiale ale pielii care apar mai ales ca urmare a unor carenţe nutriţionale locale şi hrăneşte extrem de eficient tenul uscat.

Cum îl foloseşti. Ca atare, ca demachiat, adăugat în creme sau pur şi simplu ca balsam pentru piele şi păr. Săpunurile care conţin o concentraţie mare de ulei de cocos sunt ideale pentru pielea uscată şi pentru îngrijirea pielii copiilor. Uleiul de cocos poate fi folosit la masaj sau ca şi o cremă de corp. Este perfect dacă este aplicat pe pielea udă şi masat cu blândeţe. Nu intră uşor în piele, dar după ce este absorbit lasă pielea catifelată fără efect de ”piele grasă”.

Utilizările uleiului de cocos în gastronomic.

Dacă eşti pasionată de dulciuri, dar vrei sa mănânci sănatos , află că untul de cocos este nelipsit din compozitia prajiturilor realizate fără foc. O serie de studii serioase şi bine făcute au probat faptul că untul de cocos are efecte benefice asupra siluetei. Toate acestea în condiţiile în care gustul pe care îl are untul de cocos rafinat, special preparat pentru conum are un gust şi o aromă divină.

Cercetări recente arată că uleiul de cocos ajută la scăderea colesterolului rău şi a trigliceridelor, ameliorând astfel problemele cardiovasculare. Actiunea lui detoxifiantă îl recomandă în bolile hepatice şi cele metabolice.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 


One thought on “Marile beneficiile uleiului de cocos

  1. Eu am incercat uleiul de cocos de la Revlon, il folosesc pentru corp dupa dus si pentru masajul picioarelor umflate si obosite

Lasă un răspuns

Sus