Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mască sau balsam?

Mască sau balsam?

Aceasta este întrebarea multor femei. Răspunsul este complex, iar alegerea se dovedește deseori destul de dificilă.

Ambele produse sunt nutritive pentru păr, însă fiecare are rolul său. Deși hairstyliștii ne spun că amândouă sunt foarte importante, e bine dacă folosim măcar unul din ele. Pentru a le alege în cunoștință de cauză și, mai ales, ca să înveți cum să le aplici la momentul oportun, află-le secretele și bucură-te de tot ce oferă.

Alintul unui balsam

Balsamul tratează, hidratează părul și îl ajută se descurce. Multe femei renunță la el pentru că le face părul mult prea moale. Da dozezi mai bine cantitatea, nu vei mai avea această problemă. Balsamul este ideal pentru părul natural, dar și pentru cel vopsit care nu este degradat (nu este prea aspru, ars sau cu vârfuri despicate). Balsamul poate fi folosit și pe părul uscat, în fiecare zi dacă are o formulă „leave-in“, respectiv dacă este recomandat fără clătire. Dacă folosești o cantitate prea mare, părul va deveni moale și își va pierde din volum. Alegerea lui poate fi dificilă, dar cel mai indicat mod de a lua o decizie bună pentru părul tău este să ții cont de textura lui. Dacă ai părul subțire, alege un balsam special pentru volum, iar dacă e gros, alege-l pe cel care are mai puțin ulei. Deși, în principiu, balsamul nu se aplică de la rădăcină, acum au apărut balsamuri care pot fi aplicate de la bază până la vârf fără teama că-ți vor îngrașa părul. Așa că ține cont de recomandarea de pe etichetă!

Masca, un tratament intensiv

Există teoria că, atunci când folosești balsam, nu mai ai nevoie și de o mască. Sunt unele game care recomandă masca în completarea balsamului, fără fie o exagerare; la alte game însă, produsele sunt recomandate separat, respectiv masca o da pe lună, ca un tratament intensiv, când practic ea înlocuiește balsamul. Hairstyliștii spun că măștile, în general, sunt recomandate părului tratat chimic, fie că este vorba de un păr vopsit, decolorat (chiar și parțial, sub forma șuvițelor) sau permanent (ondulat sau îndreptat). Ideea este că masca este mult mai nutritivă și acționează mai profund, readucând la viață un păr agresat și uscat. Pe timpul verii și iernii, chiar dacă părul tău este natural, tot e bine să folosești o mască o dată pe lună pentru a-i trata uscăciunea produsă de vreme.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.46/23.11.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns