Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Masti de frumusete calde pentru zile reci

Masti de frumusete calde pentru zile reci

Tratamente cu exceptionale beneficii pentru ingrijirea pielii si parului in perioada rece din an. Masti de frumusete calde, pentru zile reci!

Masca pentru par matasos

Masca din ulei cald este mana cereasca pentru parul deshidratat, tern sau deteriorat de vopsiri repetate. Se poate folosi ca atare sau in combinatie cu alte ingrediente: miere, bere sau banana. Fie folosesti doar ulei, fie combini toate ingredientele si adaugi ulei. Pui pe foc si incalzesti putin, aplici imediat doar pe par si iti infasori capul cu un prosop bine incalzit pe calorifer. Lasi sa actioneze 30 de minute, apoi te speli in mod normal.

Impachetari corporale

Impachetarile corporale calde sunt ideale pentru detoxificarea pielii si a organismului (prin transpiratie, se elimina o mare parte din toxine), dar mai ales pentru slabit. Sunt utile si in tratamentele anticelulitice sau de relaxare. Pentru ca efectul sa fie maxim, trebuie sa exfoliezi bine pielea, apoi:

  • RETETA 1: Aplica o crema-tratament amestecata cu putina crema cu efect revulsiv (sau infasoara-te in folie de plastic si apoi imbraca-te intr-un costum termic cu efect de sauna). Lasa tratamentul sa actioneze timp de 20 de minute si fa un dus caldut.
  • RETETA 2: In crema-tratament amesteca o lingurita cu paprica sau dilueaza paprica in putina apa si aplic-o printr-un masaj energic pe zonele cu probleme. Imbraca-te apoi intr-un costum termic sau inveleste-te cu paturi groase. Tratamentul cu paprica produce la nivelul pielii un efect de vasodilatare si intensifica arderea grasimilor. Este recomandat impotriva celulitei si pentru slabit.

Masaj cu pietre calde

Acest tip de masaj se face doar in saloanele spa, dar merita incercat macar o data, fiind foarte util in detensionarea musculara si alungarea stresului. Se folosesc pietre vulcanice, care mentin mult timp caldura si relaxeaza profund muschii. Cand piatra exercita o presiune mai mare asupra unei zone, circulatia se intensifica si favorizeaza drenajul. Desi acest masaj este cel mai des utilizat pentru relaxare si detensionare, poate fi util si in atenuarea durerilor musculare si reumatice, insomnii sau circulatie periferica deficitara. Inainte de masajul cu pietre, se aplica pe piele ulei de masaj, pentru ca piatra sa alunece usor. Astfel, pielea va fi mai intens hidratata, datorita patrunderii rapide a uleiului in piele.

Din start trebuie spus ca tratamentele cosmetice calde nu sunt recomandate femeilor care au probleme cu circulatia periferica, varice sau tensiune mare (tratamente corporale). Dar pentru cele care le suporta, avantajele sunt deosebite in zilele reci de iarna. Caldura acestor tratamente deschide usor porii, lasand ingredientele hranitoare sa patrunda in profunzime, crescand astfel eficienta mastilor. In acelasi timp, caldura relaxeaza musculatura si aduce intregului corp o stare de bine.

Masca pentru ten intinerit

Daca este aplicata calda, masca are un efect bun asupra tenului, pentru ca deschide porii, iar curatarea si hranirea sunt profunde. La toate acestea, daca adaugam relaxarea musculara si intensificarea circulatiei, implicit dinamizarea proceselor celulare, putem vorbi de un veritabil efect de intinerire.

  • RETETA: Intr-un castron, amesteca 2 linguri cu miere, 1 lingurita cu lapte si 2 picaturi de ulei esential de portocala. Pune castronul peste o cratita in care fierbe multa apa si amesteca incontinuu pana cand se incalzeste. Curata tenul bine cu un scrub (poti incerca tarate sau faina de malai), apoi aplica masca si acopera-ti fata cu un prosop. Lasa sa actioneze timp de 7-10 minute, apoi curata fata cu tifoane inmuiate in apa calda.

Masti pentru maini catifelate

  • RETETA 1: Masca de cartof cald pasat face minuni pentru mainile umflate, inrosite si imbatranite. Se aplica putin calduta si se tine 15 minute, apoi se clateste cu apa calda.
  • RETETA 2: Parafina este una dintre metodele cele mai eficiente pentru repararea pielii si unghiilor. Odata aplicata pe maini, parafina minerala formeaza un strat protector cu actiune antiinflamatoare si stimulatoare pentru circulatia periferica; astfel, se intensifica metabolismul celular, imbunatatindu-se aspectul pielii in timp foarte scurt. Porii se dilata, celulele moarte se inmoaie si se desprind usor, iar pielea este hranita si hidratata in profunzime. Aceasta masca se poate aplica pe tot bratul, mai ales dupa epilare. Parafina se incalzeste cam la 40˚C si se aplica peste un tifon, cu ajutorul unei pensule. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa. Acest tratament se face numai primavara, iarna si toamna.

Comments

comments

Lasă un răspuns