
Iata cateva instructiuni de utilizare:
Cat de des le folosesti: in mod normal, sunt recomandate o data pe saptamana, dar, daca treci printr-o perioada de expunere intensa la soare (esti in vacanta, unde faci multa plaja sau multe drumetii, sau iti desfasori activitatea in aer liber), e nevoie sa faci acest efort de ingrijire a pielii de doua ori in acest interval.
- Citeste si: Masti naturale pentru fiecare tip de ten
Cum le folosesti: ca pe orice masca din comert – o intinzi pe fata si stai asa cam 20 de minute, ca ingredientele active sa actioneze la nivelul pielii.
Clateste cu apa calduta (insista, vei vedea ca unele dintre mastile propuse de noi se lipesc de piele) si fi nalizeaza cu apa rece, ca sa intensifici circulatia sangvina. Im mod obligatoriu, aplica ulterior o crema hidratanta dupa.
- Citeste si: Masti cu fructe pentru par
Cand le folosesti: e destul deranj cu prepararea, aplicarea si curatarea acestor amestecuri de pe ten si timpul nu-mi permite sa indeplinesc aceasta etapa de ingrijire oricand. Asa ca aleg sa folosesc masca de fata odata cu una de par, ca sa rezolv deodata doua probleme de ingrijire.
- Atentie: foloseste masca de preferat cat mai repede dupa preparare. Ingredientele naturale se oxideaza in contact cu aerul.
Masti hidratante facute in casa
Iata ce combinatii iti propunem pentru inmuierea tenului uscat:
- Banana cu iaurt gras si galbenus. Paseaza o banana coapta, pe care o amesteci cu o lingura de iaurt gras si-un galbenus. Fructul revitalizeaza tenul, iaurtul curata si exfoliaza, iar galbenusul este bogat in vitamina A.
- Avocado cu miere. Amesteca jumatate din pulpa unui fruct de avocado bine copt cu un sfert de ceasca de miere. Fructul aduce pielii acizii grasi necesari, iar mierea este hidratanta, antiseptica si cicatrizanta.
- Maioneza de casa, zeama de lamaie si miere. Sosul alb si onctuos hraneste pielea in profunzime gratie oului si uleiului continute, iar zeama de lamaie contine vitamina C, un puternic antioxidant.