Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Minunile uleiului de cocos

Minunile uleiului de cocos

Uleiul de cocos are foarte multe utilizări în bucătărie. Este un ulei vegetal sănătos, ba chiar ajută la slăbit și face aluaturile mai pufoase. Dar și pentru frumusețe e la fel de util.

Borcănelul cu ulei de cocos poate fi salvarea ta în foarte multe situații. Ten, păr sau unghii, el ajută la recăpătarea sănătății și aspectului fin și totodată puternic. Cu câteva picături (sau linguri), poți face adevărate minuni.

Balsamul ideal

Sunt o mulțime de produse de îngrijire care se laudă cu uleiul de cocos ca ingredient principal. Ai putea să le folosești sau să mergi direct la sursă. Încălzește ușor uleiul și aplică-l pe păr, apoi învelește-l într-un prosop și lasă-l peste noapte să-ți îngrijească părul. Fă acest tratament de două ori pe lună și părul va fi mai sănătos, mai strălucitor, fără mătreață și va crește mai repede. Iată câte beneficii există într-un singur tratament!

Demachiant delicat

Când ai rămas fără demachiant sau pleci în concediu, uleiul de cocos poate fi produsul cu foarte multe întrebuințări, mai ales că se găsesc și recipiente mici. Machiajul dificil de îndepărtat nu are nicio șansă în fața acestui miracol uleios. Pune pe vârful degetului puțin unt sau ulei (untul se transformă în ulei la temperatura camerei sau încălzit puțin) și masează pleoapa, apoi șterge cu un șervețel sau o dischetă demachiantă. Curăță și hidratează zona ochilor.

Curăță urmele de vopsea

Cine folosește o vopsea închisă la culoare, mai ales negru sau roșu, știe cât de greu se îndepărtează petele de pe piele. Uleiul de cocos îți este aliat și în această situație. Îl poți aplica înainte de vopsea, pe conturul părului și pe urechi, în strat mai gros, sau poți prepara o soluție din bicarbonat de sodiu și ulei de cocos în părți egale, pe care so folosești pentru a curăța pielea pătată. Este o soluție naturală care nu atacă sau afectează pielea, ci, dimpotrivă, o curăță și o hidratează.

Hidratează și calmează pielea iritată, fiind de ajutor pentru tratarea tenului inflamat, ajută la vindecarea rănilor și are proprietăți antimicrobiene, de ajutor în prevenirea infecțiilor.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/12.10.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns