Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mituri despre acnee

Mituri despre acnee

 

Sexul te scapa de cosuri

FALS. Nu exista nicio legatura intre viata sexuala si aparitia cosurilor. La femei, acneea poate sa apara inaintea primei menstruatii si isi poate prelungi evolutia pana in decada a treia de viata si chiar mai tarziu.

Ciocolata provoaca aparitia cosurilor

FALS. La un moment dat a existat ideea ca anumite mancaruri – carnea de porc, ciocolata etc – influenteaza aparitia acneei. S-a dovedit insa a fi fals. Restrictiile in dieta pot duce la scaderea in greutate, lucru ce reduce intr-un mic procent seboreea, dar nu este valabil in toate cazurile. S-a dovedit prin studii comparative ca nu exista nicio legatura intre severitatea acneei si consumul de carbohidrati, lipide, proteine, minerale, aminoacizi sau vitamine.

Petele de pe piele nu mai dispar

FALS. In zilele noastre, exista tratamente si produse sofisticate care imbunatatesc ritmul de reinnoire a pielii, in felul acesta petele superficiale se reduc usor. Insa urmele adanci de acnee pot fi eliminate numai prin microdermabraziune, dermabraziune (pentru forme mai grave), peeling chimic cu acid tricloracetic, alfahidroxiacizi, acid glycolic, fenol, laser, umplerea cicatricilor cu acid hialuronic sau metode chirurgicale prin subincizie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns