Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > A murit criticul de moda Richard Blackwell

A murit criticul de moda Richard Blackwell

Criticul de moda Richard Blackwell a decedat duminica in urma unor complicatii cauzate de o infectie intestinala. „Mr. Blackwell” a devenit celebru in lumea modei in 1960, cand a inceput sa intocmeasca o lista cu cel mai prost imbracate vedete. Spre deosebire de alte clasamente de acest gen, lista lui Blackwell era ironica si rautacioasa, pe de o parte, amuzanta, pe de alta, si l-a transformat pe autorul ei in spaima vedetelor de la Hollywood. Printre „victimele” favorite ale lui Blackwell s-au numarat de-a lungul anilor Paris Hilton si Britney Spears – pe care le-a numit in 2007 „doua boabe lipsite de stil, intr-o pastaie ultra-expusa”, si Barbara Streisand, „mireasa masculina a lui Frankenstein”.

Desi in 1985, revista People sustinea ca Blackwell incercase de cel putin trei ori sa se sinucida, iata ca stilistul a murit din cauze naturale, la 86 de ani. Despre viata lui, nu se stiu prea multe. S-a nascut sarac, in Brooklyn, cu numele Richard Sylvan Selzer, si nu a facut mai mult de cinci clase. Si-a incercat norocul in actorie si, la 14 ani, a primit primul rol pe Broadway. Mai tarziu miliardarul Howard Hughes i-a schimbat numele in Richard Blackwell si i-a oferit un rol intr-un film de-al sau.

Dar pentru ca succesul intarzia sa apara, Blackwell s-a orientat spre moda, mai cu seama ca tinutele lui create pentru diversi actori si actrite atrasesera atentia. Dar pe langa imbracat vedete, Blackwell a inceput sa le si critice. Lista lui aparea ca o alternativa la International Best Dressed List, creata anual de Eleanor Lambert, cunoscut editor de moda al vremii. Remarcile ironice si necrutatoare l-au facut pe Blackwell celebru si i-au mentinut numele in galeria celor mai faimosi critici de moda.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus