Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Anna Wintour – Spaima designerilor

Anna Wintour – Spaima designerilor

Parca a fost nascuta sa devina redactor-sef la Vogue! Asta spun designerii marilor case de moda despre ea. Anna Wintour este femeia care a inspirat filmul „Diavolul se imbraca de la Prada”. O fosta asistenta a ei, Lauren Weisberger, a scris in 2003 un roman despre experienta traita de ea in anticamera Annei, carte care mai tarziu a fost ecranizata intr-un film celebru cu Meryl Streep in rolul principal.

Personaj contestat si adulat deopotriva, Anna Wintour are un cuvant greu de spus in lumea modei. Esti tanar designer si vrei sa te afirmi? Daca reusesti sa ajungi in preajma ei, sa te bage in seama, sa-ti dea atentie si sa-i intri in gratii, ai rezolvat problema. Numele tau va fi auzit in cel mai scurt timp pe tot mapamondul. Pentru ca ceea ce recomanda Anna Wintour in materie de moda este, de regula, litera de lege.

Parerea ei conteaza enorm pentru debutantii in lumea modei, dar la fel de mult si pentru cei consacrati, care stau cu sufletul la gura pana cand Anna face declaratii despre noile lor colectii.

Anna Wintour si-a dobandit abilitatile jurnalistice de la tatal ei, jurnalist la Evening Standard, care a incurajat-o sa mearga pe acest drum. A studiat la severul North London Collegiate School, unde a fost mustrata in repetate randuri pentru ca incalca tinuta obligatorie – isi scurta fusta, purta accesorii, aducea imbunatatiri uniformei in mod constant, ceea ce ii scotea din minti pe profesorii ei conservatori.

Cand a implinit 15 ani, constient de veleitatile ei de „fashionista”, tatal ei i-a pus o pila si a angajat-o la Biba Boutique. Un an mai tarziu, Anna a abandonat colegiul si s-a inscris la un curs la Harrods, celebrul magazin londonez. A inceput sa aiba relatii cu barbati mai in varsta decat ea, primul dintre ei, Piera Paul Read, avand 24 de ani. Richard Neville, un alt iubit al ei, a ajutat-o sa ajunga junior fashion editor la Harper’s Bazaar in New York, unde a reusit sa intre in conflict cu seful ei, Tony Mazzola, care a dat-o afara dupa doar noua luni.

Cateva luni mai tarziu a ajuns la Viva, o revista pentru femei, condusa de sotia publisherului de la Penthouse, Bob Guccione. Drumul pana la scaunul de redactor-sef la Vogue, job pentru care primeste 2.000.000 de dolari pe an, a fost destul de lung si sinuos. Anna a avut multe relatii, cu barbati influenti de regula, dar singurul care a convins-o sa se casatoreasca a fost David Shaffer, psihiatru pentru copii, care a sustinut-o moral intr-o perioada in care cariera o stresa foarte tare. Are doi copii – un baiat, Charles, si o fata, Bee, care si ea este un „fashion icon”.

  • Afla ultimele stiri despre vedete pe site-ul www.story.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus