Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Consilierii de imagine din Romania

Consilierii de imagine din Romania

Orice referire la stilul vedetelor autohtone incepe cu Loredana. Una dintre cele mai cunoscute si longevive artiste de la noi, Lori are un stil aparte, mereu reinventat pentru a nu deveni „prafuit”. „Nu sunt inventia nimanui”, afirma ea. „Am colaborat si cu stilisti, dar ei au urmat mereu directia mea”.

Nimeni nu se mai indoieste – dupa atatia ani de cariera, ca actrita si cantareata – ca Loredana este un spirit creativ si liber, dornic sa sparga, cu orice risc, anumite tipare. Pentru ea, nu este valabila nicio schema a consilierii de imagine si nicio regula legata de standardul unei vedete.

Reteta Loredanei este simpla si complicata in acelasi timp: se fereste de lucrurile care ii transmit energii negative, iar imbogatirea spirituala e cel mai bun tratament de beauty. La saloanele de frumusete merge doar cand are ocazia. In rest, e propriul ei make-up artist, pentru ca a avut norocul sa fure meserie de la cei mai tari in domeniu – oameni care au lucrat la filme de Oscar.

In ceea ce priveste stilul ei de viata, Lori urmeaza o dieta fara carne si fara E-uri, iar alergatul pe banda sau trasul de fiare i se par solutii artificiale. Viata activa, cu multe concerte live care o solicita total, o mentine in forma.

Pe langa cariera pe scena si pe ecrane, Loredana are propria ei linie de haine si isi cauta singura materiale pentru rochiile pe care le creeaza. Ba chiar a ajuns sa consilieze designeri si artisti, precum Janine sau Directia 5.

In privinta Annei Lesko, e greu sa faci evaluari. Uneori e prea sincera in declaratii, alteori isi cantareste prea mult cuvintele sau evita cu obstinatie intrebarile care i se par nepotrivite. Iar asta pentru unii ar inseamna ezitare, teama, nesiguranta, infatuare…

Dar sunt anumite reguli pe care Anna le-a invatat de la cei care ii ofera consiliere de imagine, Agentia Music Management, si de la managerul si impresarul ei, Radu Groza – cel care se ocupa de relatia ei cu presa si de tot procesul premergator urcarii ei pe scena. Si nu ar vrea sa schimbe pentru nimic in lume aceasta situatie: „Agenda mea de lucru e data de agenda lui de lucru”, afirma Anna.

Relatii cu presa: Radu Groza

Vestimentatie: Matei si Andreea Corvin

Aparitiile ei publice au de asemenea o echipa in spate, sau, mai bine zis, o familie: sotii Corvin, Andreea si Matei. Artisti plastici plini de imaginatie, amandoi nascocesc tinute de scena in atelierul lor. El se ocupa de incaltamintea Annei, iar Andreea Corvin, de vestimentatie. „E adevarat ca dureaza un pic mai mult elaborarea fiecarei tinute”, marturiseste cantareata, „dar sunt foarte multumita de tot ce iese din mana lor”. Colaborarea cu sotii Corvin este esentiala, impactul vizual fiind cel mai important pentru Anna: „Poti sa canti dumnezeieste si sa te trezesti ca, din cauza unei vestimentatii sau a unei atitudini improprii, nu patrunzi dincolo de ecran sau de scena”.

Dupa vestimentatie, urmeaza coafura, dar Anna spune ca nu sta zile-n sir la coafor. Are si un antrenor de fitness, dar mai chiuleste de la sala, programul ei de concerte fiind foarte incarcat. „Nu ma ascund in spatele unor ochleari negri. Sunt un subiect lesne pentru paparazzi. Imi place sa fiu altfel si nu cred ca e un pacat. Si mai am un principiu: nu suport vulgaritatea. O evit, atat in vestimentatie, cat si in atitudine”.

Corina este tipul artistului constiincios si responsabil care a inteles de la bun inceput ca nu poate fi expert in toate si nici nu poate fi atent la toate detaliile aparitiilor lui publice. Astfel incat, Corina a inceput sa lucreze, inca de la inceputul carierei, cu o echipa de stylisti.

„Ma concentrez mai bine la ceea ce pot face in muzica, atunci cand stiu ca de imaginea mea se ocupa niste profesionisti. Orice schimbare de imagine e rezultatul unor discutii intre mine si stilistii mei, fie ca e vorba despre make-up artistul Alexandru Abagiu, hair stylistul Adi Perjovschi, de la salonul Getei Voinea, sau de stilistul meu vestimentar.”

Make-up: Alexandru Abagiu

Hair styling: Adi Perjovschi

Insa niciunul dintre ei nu a incercat sa-i schimbe vreodata optiunile. Corina nu se teme sa se joace cu imaginea ei – in fiecare noua piesa, o vezi cu un alt look – insa de fiecare data a pastrat linia de baza a stilului ei personal. Iar daca stilistul ei, care este, practic, si consilierul ei de imagine, are grija de exterior, nu inseamna ca se implica si in privinta interviurilor sau a declaratiilor de presa.

Corina si-a impus ca regula sa nu vorbeasca despre relatiile ei intime. Iar dincolo de aparitiile publice, prefera stilul natural si se mentine in forma datorita orelor zilnice de coregrafie – pentru ca, in rest, sportul inseamna pentru ea activitati ocazionale, precum snowboard-ul sau scufundarile.

Articol preluat din revista BEAU MONDE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus