Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Cum alegi taiorul potrivit

Cum alegi taiorul potrivit

Cand probezi un taior sau o jacheta, trebuie sa ii simti verticalitatea. Ce inseamna verticalitate?

Verticalitatea presupune o linie ideala pe corpul tau, astfel incat tivul unui articol vestimentar sa pice egal.

Daca se ridica in fata, va atarna jos la spate, iar daca se ridica la spate, va fi prea lung in fata. Oricum ar fi, pune haina la loc pe umeras.

Uita-te la linia umerilor

Linia umerilor oricarui stil de taior trebuie sa se opreasca la marginea umerilor tai. Pentru o estimare cat mai corecta, atunci cand probezi taiorul poarta o bluza de aceeasi greutate cu acelea pe care le vei purta de obicei pe dedesubt.

Cauta o talie cambrata si cusaturi verticale, pentru ca haina sa iti „imbratiseze” corpul.

In cazul jachetelor cu umar prelungit, este mai greu de definit cand se potrivesc. Chiar daca rascroitura bratului a fost conceputa sa pice sub marginea umerilor, cusaturile trebuie sa cada la nu mai mult de 3-5 cm sub omoplat, pentru ca haina sa nu para lasata.

Se misca o data cu tine?

Poti sa ridici bratele, ca si cum ti-ai ridica o geanta pe umar sau ai intinde mana dupa ceva? Nu? Incearca un numar mai mare.

Daca un taior se misca in fata sau ti se increteste la spate, pe umeri, cand te misti, nu-l cumpara. Inseamna ca modelul dupa care a fost facut a avut umerii mai largi decat tine sau lungimea dintre umar si subrat iti este prea larga, deci aceasta haina nu ti se va potrivi niciodata.

Verifica incheietura

„Incheietura” este un termen din croitorie care desemneaza punctul de intalnire dintre rever si nasturi.

Majoritatea fetelor de inaltime cel putin medie, indiferent de talie, arata grozav intr-un taior cu unu sau doi nasturi, pentru ca acesta creeaza o linie mai lunga, are un V adanc si flateaza un bust plin.

Fetele scunde si mignone par mai inalte intr-o haina cu incheietura mai sus, la mijlocul pieptului, cu rever de latime mica pana la medie si un model cu 3 sau chiar 4 nasturi.

Lungimea

Lungimile de taior care flateaza pe oricine sunt cele la nivelul taliei sau imediat dedesubtul ei, ca si cele intre sold sus si pelvis, cu 2-3 cm sub posterior si pana la varful degetelor – adica locul in care iti ajunge varful degetului mijlociu pe coapsa, cand stai cu bratele relaxate si drepte, pe langa corp.

Majoritatea femeilor sunt mari la sold jos – cel mai lat punct al corpului, in care se intalnesc soldurile cu posteriorul. Acesta lateste optic linia corporala, daca privirea este atrasa catre el de tiv. De aceea, orice taior care se opreste in acest punct al corpului trebuie lasat pe umeras.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus