Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Cum sa-ti inzorzonezi veniturile

Cum sa-ti inzorzonezi veniturile

Daca vezi pe strada domnisoare cochete zambindu-ti strengareste printr-un gram de ceramica atarnata de o bluza, inseamna ca ai descoperit „Domnisoarele” Agatei Secelean. „Creez pentru femeile care s-au saturat de bijuteriile la kilogram. Asta este motoul povestii mele hand-made”.

A terminat Universitatea de Arte din Bucuresti, a lucrat ca scenograf de teatru, pana cand, remutata la Brasov, s-a gandit sa inoveze si sa-si faca accesorii care sa-i puna in valoare farmecul personal. Si pentru ca prietenele ei nutreau putina invidie pentru frumusetile de medalioane si cercei unicat, s-a apucat de productie in masa la masa de lucru.

Asa a aparut prima colectie de accesorii, denumita „Vintage”. A avut nevoie de: viziune + talent, numele marcii, o firma, o minima investitie in materiale si promovare. Acum, bijuteriile si pictura sunt ocupatiile sale permanente si singurele surse de venit. Si, atat timp cat are luna de luna profit, inseamna ca afacerea ei functioneaza.

Daca nu am calcula la rece, clona Agata – artista, sotie si gospodina – a lansat brandul „Agat Art” de dragul… artei. Sta cate 9 ore pe zi la masa de lucru, imbinand ceramica si perle, metal si lemn, culoare si idei. Rezultatele sunt bijuterii de arta unicat sau editii limitate de coliere, brose, bratari sau inele.

Cand a inceput sa participe cu creatiile sale la diverse targuri de handmade, s-a gandit si la o modalitate simpla prin care sa-si prezinte bijuteriile si ideile care stau in spatele colectiilor: blogul, lansat in 2008, din nevoia de vizibilitate. Viitorii cumparatori ii vad creatiile online, comanda bijuterii prin e-mail si vin cu numar mare sa o vada personal pe Agata la targuri.

Arabela si inelele fermecate

Si-a ales cu usurinta numele marcii: Arabela. Iar asocierea cu personajul principal din filmul ceh „Arabela” i-a adus un plus la imagine. Asa ca bijuteriile ei „magice” sunt culese din povesti.

Oscileaza intre desen si impaslit, intre bijuterii si papusi ciudate. Isi face propria hartie, isi leaga propriile caiete, isi face singura posete si accesorii. Si de aici, o mica afacere.

Arabela are 26 de ani si este coordonator de transporturi la o firma din Arad. A terminat Liceul Economic din Arad si o Facultatea de Arte la Timisoara. Din toate astea rezulta o tanara talentata, care s-a apucat de handmade.

A inceput sa creeze accesorii intr-o perioada de tranzitie, cand s-a hotarat sa se mute cu prietenul ei. Avand un spatiu restrans pentru culori, plansete si alte materiale, a inovat comprimand totul la maxim. Asa au aparut primele idei in miniatura, concretizate sub forma de medalioane.

  • Articol preluat din revista FEMEIA., septembrie 2009. Text: Gabriela Serea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus