Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Ghid de privit barbatul care doarme

Ghid de privit barbatul care doarme

In numarul asta, intoarcem iubirea pe toate partile. O punem la incercare, o punem la indoiala, o punem sa jure… Daca n-ai mai avut timp sa o bagi de seama, ea oricum e acolo, la fel de aromata ca cea mai proaspata cafea (eu una nu beau cafea, dar ador mirosul) si poate ca tu iti verifici agenda, iti faci de lucru cu viata ta, iti pui ambitiile profesionale pe jar, te lupti cu sistemul, iti schimbi tunsoarea, iti cumperi geanta sau pantofi, ah, pantofi.

Sigur ai nevoie de bucurii ca sa mergi inainte, sigur ai nevoie de satisfactii, sigur ai nevoie sa te simti o fiinta speciala. Si incerci sa obtii toate astea. De la prieteni, de la fisa postului, de la magazinul de toale. Sau de la barbatul din viata ta.

Sa ramanem putin la el. La barbatul din viata ta. La schimbul dintre voi, la ce dai, ce primesti. Daca n-ai mai avut timp sa te intrebi, fa-ti timp acum, cu revista asta in brate sa incerci, macar, sa afli care este marea bucurie si care sunt micile bucurii pe care le astepti de la el.

Poate ca dai atentie si primesti atentie, poate dai si primesti respect, poate ceri si obtii alint, poate vrei si poate si castigi… Totusi dincolo de trocul asta (sau barter, cum vrei sa-i spui), care e povestea de taina? Este? Il privesti vreodata cand doarme, asa cum ti-ai privi copilul?

Simti… ok, daca ti se pare prea patetic ce spun, ignora, dar simti… ceva inaltator in relatia asta a voastra? Oricat ati fi inconjurati de probleme tehnice, organizatorice, de planuri, de distractie, de griji, oricat te-ai gandi la tot ce va leaga, mai ai timp si chef sa te gandesti la tot ce va inalta?

Si taina… Am o afectiune speciala pentru cuvantul „taina”. Un „secret” e altceva decat „taina”. Secretul e mereu acelasi, se poate rosti, se poate transforma din nestire in stire. Taina, in schimb, creste, se imbogateste, se traieste, nu se rosteste, nu se traduce. Ai asa ceva in viata ta?

OK, ai un tip misto in viata ta, poate. Dar va traiti taina? Acum, cu asa niste dileme aruncate peste schedule-ul tau incarcat, sigur ca ai putea spune: „E prea complicat. Asa e toata revista? Come on!” Si imi doresc atat de tare sa te conving ca nu e nimic complicat. Ca de fapt taina e simpla ca toate lucrurile care vin de la sine. Ca nu trebuie sa faci nimic… Ma rog, ceva tot ar trebui.

Sa-ti faci timp pentru tine. Exact, pentru tine in primul rand. Sa nu uiti de tine, sa existi si tu acolo, in agenda, printre intalnirile importante. |ntalnirea cu tine. Cu cat te cunosti mai tare, cu atat poti iubi mai tare… Cu cat viata ta se ilumineaza (asta a zis-o poetul, nu eu), cu atat e mai usor drumul spre toate tainele tale interioare.

Tainele voastre. {i in noaptea in care proiecte de serviciu amanate te vor tine treaza si preocupata, cu laptopul deschis peste plapuma, vei pierde sirul tabelului in excell si vei ramane cu ochii la el. Cel care viseaza adanc langa perna ta… Sa ai o luna in care sa-ti respecti agenda personala!

  • Luana Muresan, Redactor-Sef Femeia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus