Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Gunoiul de elefant – materie prima pentru pantofi

Gunoiul de elefant – materie prima pentru pantofi

In ultima vreme, inovatia in materie de incaltaminte a atins culmi nebanuite. Modelele de pantofi, cizme si sandale sunt din ce in ce mai neobisnuite si mai greu de purtat: talpa ajunge la 5 cm, tocurile depasesc lejer 15 cm si sunt cat mai spiralate si mai incovoiate cu putinta – atunci cand nu lipsesc de tot.

Ultima gaselnita in materie de incaltari excentrice sunt pantofii creati din… gunoi de elefant. Da, gunoi! Adica resturi de elefant. Si nu orice fel de elefant, ci o anumita specie indiana care traieste in parcul national Hertfordshire din Marea Britanie.

Pantofii au fost creati de catre artistul britanic INSA pentru a fi expusi in cadrul unei expozitii de arta, organizata ca raspuns la celebrul tablou al pictorului Chris Ofili, „The Holy Virgin Mary”.

Expus in 1999 la Muzeul de Arta din Brooklyn, acest tablou a fost subiectul unui scandal intre muzeu si primarul de atunci al New York-ului, Rudy Giuliani, care vroia sa interzica expunerea lui, deoarece avea tenta religioasa si pornografica. Si, colac peste pupaza, era realizat si cu resturi de elefant indian!

In 2010, ca un remember pentru controversatul tablou, galeria de arta Tate Britain din Londra a organizat expozitia „Bring the noise”, formata din operele mai multor artisti, printre care si INSA. Pantofii lui din rahat de elefant au talpa-platforma si un toc stiletto ametitor de 25,4 cm. Ciudatele exemplare vor fi expuse la Tate Britain pana pe 21 martie 2010. Dupa aceea, probabil una dintre multele vedete excentrice din ziua de azi o sa-i cumpere si o sa-i transforme in accesoriu „must have”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus