Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > It’s all about jeans!

It’s all about jeans!

La rascruce de… vremuri

Lipsit de restrictii sociale sau creative, denimul ne rasfata de multi ani cu o multime de posibilitati de „deghizare”, de contexte in care poate fi purtat, dar si de preturi. La inceput era materialul combinezoanelor minerilor, apoi a pasit pe marile ecrane, a ajuns vedeta a filmelor western, dar si mar al discordiei in anii ’50 (din cauza lui James Dean si a filmului „Rebel fara cauza”, aproape ca a fost interzis). Nu uitam nici era Hippie cu jeansii ei psihedelici, brodati, rupti si care sfidau sistemul. Cu toata popularitatea lor, se stia ca se poate mai mult, iar din anii ’80, designerii ii reinventeaza si asa ajung „la moda”!

Articol preluat din revista FEMEIA. Text: Anca Nagea.

In cautarea jeansilor… perfecti

Daca alegerea pantofilor tine, in mare, de preferinta si de gusturi, cu jeansii este ceva mai dificil. Daca sunt prea lungi, aglomerarea de material in zona gleznelor va da senzatia de gambe groase si iti va fura din inaltime. Vinovate de furtul de centimetri se fac si tivurile groase, asa ca se evita!

Un alt criteriu de selectie ar fi cel al buzunarelor. Un posterior mai pronuntat nu este deloc flatat de jeansii cu buzunare mici sau de cei fara. Fereste-te, prin urmare, de extreme, pentru ca nici buzunarele prea mari nu iti vor face cinste. Trebuie sa ai in vedere si cusatura aflata deasupra buzunarelor, cea mai flatanta fiind cea in „V”. Ah, da, si evita pe cat posibil cusatura dreapta!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus