Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > (P) Sense – Urban Folk – Fall 2014

(P) Sense – Urban Folk – Fall 2014

Noul şi spiritul vintage se îngemănează perfect pentru a exprima vitalitatea printr-o simfonie de culori, o explozie de ţesături noi, motive etnice în versiune ultra modernă şi tricotaje superbe. 

SENSE îţi propune în URBAN FOLK, noua colecţie capsulă creată de Andreea Tincu, un spirit boem în care eleganţa Boho-chic a anilor 70 e combinată cu nonşalanţa anilor nebuni şi cu tricotajele etnice. Negru, roşu mac, petrol, ciocolată cu lapte, roz pudrat şi violet rafinat sunt culorile sezonului purtate în contraste puternice şi asocieri grafice inedite graţie imprimeurilor etnice ori texturilor remixate.
 
Se poartă mult contrastul negru-roşu, catifeaua cu aspect vintage, dar mai ales tricotajele cu fir gros sau foarte subţire, în asocieri ornamentale care dau un plus de textură oricărei combinaţii vestimentare. In spiritul URBAN FOLK, tricotajele reprezintă piesele de rezistenţă ale noului sezon alături de rochia senzuală cu imprimeuri etno caleidoscop. Totul este într-o gamă bogată, dominată de roşul stins asemenea florilor de mac ori de trandafir. Motivele propuse de SENSE sunt foarte stilizate, cum e cazul trandafirului modernist pe rochie, naturaliste, asemenea unor broderii fine tricotate la buzunarele jachetelor sau extrem de ornamentale, cum este cazul rochiilor.
 
De mare efect în acest sezon sunt jachetele şi bluzele tricotate cu motive scandinave ori torsade. Reinterpretarea motivului, făcută cu multă fineţe şi subtilitate, transformă aceste ţinute sport, tipice sezonului friguros, în piese elegante care pot fi purtate în orice moment al zilei. Jacheta tricotată cu motivul rustic al roţii norocului sau cardiganul roşu de tricot cu petale de trandafiri sunt piese extrem de versatile. Caracterul lor sport elegant permite asocieri multiple. Cu pantaloni de denim vei obţine o ţinută casual foarte elegantă. Cu o rochie fluidă cu imprimeu hippie anii 70, asemenea multiplelor modele propuse de SENSE, vei obţine silueta perfectă urban folk a sezonul. Însă cu o fustă de catifea neagră şi cu o bluză de mătase, alb sau negru, vei reuşi una dintre cele mai rafinate combinaţii ale acestui anotimp.
 
Capa, foarte la modă în acest sezon pe marile podiumuri internaţionale, este prezentă în colecţia SENSE printr-un croi extrem de actual realizat dintr-un material care sugerează jacquard-ul preţios cu buchete florale, folosit în marile saloane victoriene. Combinaţia cu rochia de catifea este absolut senzaţională. 
 
O piesă de excepţie, clasică dar foarte modernă prin croiul nou propus de SENSE, este paltonul negru cu blană ecologică. Cambrat şi evazat, de o rară eleganţă, asemenea modelelor din filmele franţuzeşti Nouvelle Vague, el este ideal pentru a fi purtat cu noile rochii ale sezonului. Îl poţi încerca pentru un spirit vintage cu rochia de catifea cu guler de mărgele sau cu rochia caleidoscop floral cu bustieră, pentru o alură decadentă senzuală. Această rochie, realizată dintr-un material foarte fin şi croită foarte pe corp, atrage orice privire graţie ornamentului floral în mozaic.
 
Rochia cu vestă de blană reinterpretează în manieră elegantă atât de popularul stil Boho-Chic. Ea se poartă cu o eşarfă mare, înnodată pe cap asemenea unui turban, sau cu o pălărie mare. Obligatoriu, ciorapii sunt maţi de culoare închisă. 
Piesele must have ale sezonului sunt varietatea de rochii croite pe corp, sinuoase şi cu imprimeuri îndrăzneţe care remixează temele majore Urban Folk – imprimeu tweed, carouri, motive etnice indiene, flori mari, diverse pattern-uri geometrice în degradeu sau chiar caleidoscopul. Croite cu mânecă uşor bufantă ori cu volan, ele conferă spiritului etno o alură absolut contemporană care flatează orice siluetă.
 
Rendez-vous în magazinele SENSE pentru a proba noua colecţie URBAN FOLK şi online pe www.fashionsense.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus