Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Pantone: culori de primavara/vara 2012

Pantone: culori de primavara/vara 2012

Cand vine vorba despre ce culori se vor purta in fiecare sezon, institutul Pantone este cel mai in masura sa ne spuna acest lucru. Iata cele 10 culori dupa care ne putem ghida in sezonul de primavara/vara 2012.

In sezonul de primavara nu numai natura se trezeste la viata, ci si noi oamenii, asa ca foarte adecvate sunt culorile tari in aceasta perioada a anului. Dupa o iarna mohorata si corpuri ascunse sub haine, tinutele lejere si colorate sunt exact ce avem nevoie.

Portocaliu si galben

Tangerine Tango si Solar Power sunt doua nuante tari propuse de Pantone, adica in traducere un portocaliu foarte intes si un galben solar si prin de energie.

Albastru marin si turcoaz

Sodalite Blue si Cockatoo, in traducere: un albastru marin extrem de elegant si un turcoaz cu tenta de verde care pe mine ma duce cu gandul direct pe plaja!

Roz si mov

Bellfloswer si Cabaret – suna a primavara, nu? Este vorba despre un violet fabulos si un roz fuchsia, doua nuante indeale pentru a realiza tinute neon.

Culori naturale

Printre nuantele naturale, calde si cumintele se numara: Margarita (verde galbui), Sweet Liliac (roz-lila), Starfish (bej cald) si Dirftwood (bej gri).

Culoarea anului a fost numita Tangerine Tango (portocaliu). „Sofisticata, dar dramatica si seducatoare in acelasi timp, Tangerine Tango este un portocaliu cu multa adancime” spune Leatrice Eiseman, executive director la Pantone Color Institute®.

In materie de combinatii cromatice, Pantone ne spune ca putem alatura cu succes:

  • violet + portocaliu + roz aprins
  • verde galbui + roz lila + turcoaz
  • verde galbui + roz lila + bej gri
  • galben solar + albastru marin
  • Sa aveti un sezon calduros si colorat

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus