Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > "Black tie" in traducere libera

"Black tie" in traducere libera

Lucrurile nu trebuie luatre ad literam. Pana la urma, aceste indicatii nu sunt inutile si ar fi gresit sa la consideri simple fite. Faptul ca invitatii de la o petrecere sunt imbracati in acelasi stil creeaza o atmosfera destinsa si prietenoasa, reducand riscurile ca vreunul dintre invitati sa nu se simta in largul lui. Dar ca sa stii la ce sa te astepti de la petrecerea la care ai fost invitata – mai ales ca in perioada asta petrecerile se tin lant – trebuie sa descifrezi mesajul corect al acestor indicatii de stil.


Black tie.
Semnificatia – neschimbata de decenii intregi – presupune o tinuta strict formala, cu rochie lunga. Dar ce-ar fi o petrecere fara extravagante?! Poti sa fii o aparitie fabuloasa in fusta mini, in pijama de matase sau pantaloni de satin cu smoking.

Casual. Inseamna ingrijit, „adunat”. Plaja stilului merge de la pantaloni de stofa cu o bluza simpla de casmir pana la o pereche impecabila de jeans indigo, tocuri inalte si un top sic.

Informal. E un „rang” superior casualului. Trebuie sa judeci bine: cine a emis invitatia si in ce scop, si apoi sa decizi cu ce te imbraci, apreciind un echilibru intre propriul confort vestimentar si a face placere gazdei. Practic, un exemplu corect si in egala masura trendy ar fi o bluza cu imprimeu floral baroc, pantaloni si cizme cu toc inalt.

Festive. Asta e cel mai confuz cod dintre toate. Greu de explicat si de aplicat, incurajeaza excesele si dramatismul cu orice pret. In eneral, indicatia se refera la adoptarea unui stil „la patru ace”, doar cu un grad mai relaxat decat impunatorul „Black Tie”. Nu dai gres cu o rochie cocktail, cu lungime sub genunchi, eventual cu aer vintage.

Fun. In general, poti sa tragi concluzii despre cat de fun se vrea evenimentul din amanunte colaterale – ora, scop, pretext. Sau, mai simplu, sa telefonezi inainte si sa intrebi gazda. Daca n-o cunosti, „ancheteaza” vreo prietena de asemenea invitata – si mergi pe mana ei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus