Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Ralph Lauren – moda intre arta si afacere

Ralph Lauren – moda intre arta si afacere

Evreu nascut si crescut in 1939, in Bronx, Ralph Lauren (Lifshitz pe numele lui adevarat) s-a lansat propriu-zis in moda abia spre finalul anilor ’60, dupa ce a servit doi ani in Armata SUA, a studiat afacerile inca doi la Baruch College si a absolvit liceul DeWitt Clinton in care castigase faima vanzand cravate.

Obisnuit de mic cu munca si cu stransul banilor pentru a reusi sa-si satisfaca inclinatiile spre haine scumpe si sofisticate, Lauren si-a cultivat gustul si pasiunea pentru moda, nu la scoli inalte, ci lucrand efectiv in domeniu. In 1967, si-a deschis – cu un imprumut de 50.000 de dolari – propriul magazin de cravate lansand faimosul brand Polo Ralph Laurent. Au urmat o colectie pentru femei, in 1971, si un magazin personal in Beverly Hills. In 1981, si-a deschis primul magazin international, peste ocean, la Londra.

Celebrele Polo, din care toti avem cate un model… sau o copie pe acasa, sunt marca RL si sunt printre favoritele casual/semi-formal pentru barbati. In 1980, erau in topul listei de fashion „must-have”. Amprenta americanului Lauren se regaseste azi pe o multime de colectii de lux, atat haine cat si bijuterii, parfumuri si chiar obiecte de decor, piese de mobilier si accesorii pentru interioare.

Unul din executivii imperiului Polo Ralph Lauren este chiar fiul acestuia, David, unul din cei trei copii pe care Ralph ii are cu sotia sa, Ricky, care-i este alaturi inca din 1968. Familia nu a stat departe nici de show-biz, Ralph „semnand condica” in celebrul „Friends”. Iar fiul acestuia, Andrew, lucreaza in industria cinematografica.

De ce este iubit stilul Ralph Lauren? Pentru combinatiile sale salvatoare de eleganta si practic, pentru caldura creatiilor, pentru look-ul „stylish”, dar extrem de atragator pe care hainele lui il confera purtatorului, pentru inovatie si, mai ales, pentru o formidabila lectie de imagine, gust si clasa pe care o ofera ori de cate ori colectiile lui ies la rampa.

Despre Ralph Lauren, ar mai fi de notat faptul ca este unul dintre cei mai rafinati colectionari de automobile. Colectia lui, in care se inscriu si un Bentley din 1929, un Alfa Romeo din 1937, un Bugatti din ’38 si un Ferrari al anilor ’60, a fost expusa si la Muzeul de Arte Frumoase din Boston.

  • Averea actuala a designerului-om-de-afaceti Ralph Lauren este estimata la aproximativ 1 miliard de dolari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus