Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Trendul ecologic cucereste moda

Trendul ecologic cucereste moda

De la campaniile agresive ale membrilor PETA (asociatie care militeaza pentru incetarea uciderii animalelor in vederea folosirii pielii sau a blanii lor in industria modei) si pana la campania din 2006 sustinuta de Diesel (cu mesaj clar de atentionare asupra fenomenului de incalzire globala), moda se aliniaza trendului eco. Si, implicit, zona accesoriilor adera la lozinca pro-natura.

Una dintre practicile cele mai frecvente ale acestor branduri eco este crearea unor materiale care sa inlocuiasca pielea, blana si chiar fildesul. Transformate in accesorii, aceste materiale salveaza vieti si bani (dar nu intotdeauna: preturile produselor create de case de moda ecologiste nu sunt neaparat mai mici).

Desigur, marile piese, cele cu etichete cu multe zerouri, isi leaga in continuare destinul de aligatori, struti, ponei, leoparzi sau chinchile. Insa per ansamblu, companiile producatoare de accesorii si-au reorientat productia, apeland uneori la resturi de piele sau de blana provenite din industria mobilei, pe care apoi le transforma in genti, pantofi ori manusi.

Desigur, fibrele naturale au capatat o importanta deosebita in acest context, asa ca geanta de rafie sau de in semneaza si ele un protest impotriva exceselor, iar bijuteriile din fildes tehnologic (material care imita perfect textura coltilor de elefant) si-au gasit repede loc in cutiile iubitoarelor de moda si natura.

La fel si blana ecologica, care incepe sa castige prestigiu, fiind prezenta chiar si in colectiile marilor creatori, in culori atractive si croieli sofisticate – doar nu trebuie sa mai tina nimeni cont de cantitatea de material folosit…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus