Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Un stil numit Catherine Deneuve

Un stil numit Catherine Deneuve

Moda, decoratiuni interioare, antichitati, fotografie, pictura, lectura, muzica si cinematografie. Acestea sunt pasiunile unei femei elegante si frumoase, care a facut ravagii printre cinefili la inceputul anilor ’60. Numele ei a ramas celebru pana astazi: Catherine Deneuve.

In filme, actrita franceza s-a remarcat mai ales cu roluri de „doamna de fier”. De altfel, ea a promovat mereu – pe ecran, dar si in viata reala – imaginea femeii puternice. A fost muza designerului Yves Saint-Laurent, care a tinut sa o imbrace in cateva productii cinematografice. Anii ’70 i-au adus lui Catherine Deneuve o nominalizare la categoria celor mai elegante femei din lume, atunci cand a devenit imaginea parfumului Chanel No.5, care a inregistrat vanzari-record.

„N-am fost niciodata o femeie periculoasa. Nu sunt blondina care ar putea sa-ti fure sotul”. [Catherine Deneuve]

Desi ar fi putut cuceri orice barbat, Catherine Deneuve nu s-a considerat ca niciodata genul de „femeie periculoasa”, capabila sa fure barbatul alteia. Dupa un mariaj cu fotograful David Bailey, ea si-a pierdut complet increderea in casnicie si nu s-a mai maritat niciodata. A mai avut insa relatii cu Roger Vadim – producatorul care a fost casatorit cu Brigitte Bardot si Jane Fonda – cu actorul Marcello Mastroianni si cu jurnalistul Pierre Lescure. Cu primii doi, actrita are si doi copii.

Odata cu filmul „The Hunger” (1983), in care joaca o scena fierbinte cu actrita Susan Sarandon, Catherine Deneuve a captat atentia comunitatilor gay si, cum nu era casatorita, multi au considerat ca ar fi lesbiana. Speculatiile cu privire la acest lucru au facut-o pe Catherine sa declare in repetate randuri: „Nu imi pot inchipui ca as putea avea o relatie fizica cu o femeie. Nu am facut asta pana acum, dar iubesc femeile”.

Despre scena de sex din filmul „The Hunger”, actrita a afirmat ca este un lucru foarte bun pentru homosexualitate: „Scena intima cu Susan este una sofisticata, care reflecta o imagine idealista despre un cuplu format din doua femei”. De altfel, dupa acest film, cele doua actrite au ramas prietene apropiate.

„Cred ca orice lucru care are de-a face cu sexualitatea starneste interesul”. [Catherine Deneuve]

Memorabil pentru Catherine Deneuve este si videoclipul melodiei „Toi jamais”, de pe coloana sonora a filmului „Opt femei” (2002). Pe atunci, actrita avea 59 de ani si a acceptat sa apara in videoclip aproape dezbracata. In ciuda varstei, ea a dovedit ca are unul dintre cele mai frumoase trupuri de femeie trecuta de prima tinerete. In prezent, Catherine Deneuve se pregateste sa apara in 2009 in alte doua productii cinematografice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus