Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Un stil numit Jackie Kennedy

Un stil numit Jackie Kennedy

La jumatatea anilor ’60, tinutele vestimentare erau destul de conservatoare. Fustele scurte erau excluse din garderoba, iar manusile devenisera accesorii nelipsite. Un exemplu de eleganta din aceasta perioada este Jackie Kennedy, cea mai tanara Prima Doamna din istoria SUA si cea mai apreciata pentru frumusete si stil.

Cat timp a stat la Casa Alba, Jackie s-a remarcat prin tinute deosebit de elegante, care au dat trendul in moda. Cele mai multe dintre ele erau create de Oleg Cassini, un designer ruso-francez stabilit peste Ocean, care adapta tinutele frantuzesti intr-o maniera americana. Culorile tari, nasturii si buzunarele exagerat de mari si ochelarii de soare supradimensionati erau cateva dintre elementele necesare pentru ca o tinuta sa fie la moda in perioada aceea.

Chiar daca mergea la o gala sau era in vacanta, Jackie Kennedy a stiut intotdeauna sa se imbrace bine. Avand in vedere ca obisnuia sa afirme ca „sexul nu e bun pentru ca sifoneaza hainele”, putem spune ca Prima Doamna a Americii punea accent mai mult pe tinute decat pe viata personala. „Prima oara te casatoresti din dragoste, a doua oara pentru bani, iar a treia oara pentru a avea companie” era principiul de viata al Jacquelinei, pe care aproape ca l-a urmat intocmai.

Primul mariaj a fost cu cel de-al 35-lea presedinte al Americii, John F. Kennedy. Casnicia a durat opt ani, iar Jackie a ramas vaduva dupa asasinarea presedintelui. Cinci ani mai tarziu, s-a maritat cu magnatul grec Aristotel Onassis. Dupa ce a ramas vaduva a doua oara, nu s-a mai casatorit niciodata. S-a stins din viata la varsta de 64 de ani, din cauza unui cancer.

Dupa moartea ei, au fost scrise multe carti despre viata ei si au fost puse in scena piese inspirate din tragediile familiei Kennedy. Jackie a fost sursa de inspiratie chiar si pentru muzicieni: Tori Amos, Rod Stewart si chiar Marilyn Manson si trupa rock Rage Against The Machine i-au dedicat melodii sau au facut referiri la ea in versurile lor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus