Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Un stil numit Sophia Loren

Un stil numit Sophia Loren

In anii ’60, sa ai succes la Hollywood ca actrita venita din Europa era o situatie rara. Dar Sophia Loren a teusit sa devina actrita respectata si sex-simbol nu numai in Italia natala, ci si in Cetatea Filmului.

Era frumoasa, eleganta si foarte atenta cu hainele pe care le purta. La acea vreme, etalonul de frumusete se raporta la cu totul alte marimi fata de cele din zilele noastre.

Actrita italiana avea forme voluptuoase, o talie de viespe si un chip inconfundabil. Buzele pline si ochii expresivi, pielea bronzata, parul inchis la culoare si aerul mediteranean contrastau cu trasaturile celor care erau considerate pe atunci frumusetile Hollywood-ului. „Frumusetea este atunci cand te simti asa si acest lucru se reflecta in ochii tai. Nu este nimic fizic”, obisnuia sa spuna actrita.

„Sexul este ca si cum te-ai spala pe fata. Este ceva ce faci fiindca trebuie”.
[Sophia Loren]

Daca la inceputul carierei, a incercat sa castige faima participand la concursuri de frumusete, Sophia a ajuns la concluzia ca a fi frumos nu este cel mai important lucru in viata. Sansa ei la Hollywood a fost Carlo Ponti, producatorul care a remarcat-o la un concurs de Miss, unde facea parte din juriu. De altfel, conationalul ei a si divortat pentru a se casatori cu tanara actrita.

Cary Grant, un alt celebru actor, a curtat-o si el indelung pe Sophia Loren dupa ce au jucat impreuna intr-un film, ba chiar i-a propus sa se casatoreasca, desi era implicat intr-o relatie. Dar actrita i-a ramas fidela lui Carlo Ponti, nefiind de acord cu relatiile extraconjugale.

Sophia Loren si-a luat in serios si rolul de mama, atunci cand a nascut. „Cand esti mama, nu esti niciodata singura in gandurile tale”, spunea ea. „O mama gandeste mereu de doua ori: o data pentru ea si o data pentru copilul ei”.

In ceea ce priveste sex-appeal-ul, actrita atat de admirata – de barbati de femei deopotriva – considera ca este un dar pe care il primesti inca de la nastere: „Nu devii sex-simbol. Daca te nasti cu aceasta calitate, o vei avea chiar si la varsta de o suta de ani”. Drept dovada, la cei 74 de ani ai sai, Sophia Loren arata inca impecabil si a imbatranit asa cum si-ar dori orice femeie s-o faca.

Rochia trebuie sa fie ca un gard de sarma. Sa te acopere, dar nu sa obstructioneze privelistea”. [Sophia Loren]

FILMOGRAFIE SELECTIVA:

  • Cidul (1961)
  • Ciociara (1960)
  • Ieri, azi, maine (1963)
  • Caderea Imperiului Roman (1964)
  • Casatoriti in Italia (1964)
  • Lady L (1965)
  • Omul din La Mancha (1974)
  • Pret-a-Porter – Crima in lumea modei (1994)
  • Suflete straine (2002)
  • Pacatele trecutului (2004)
Fii prima care afla STIRILE MONDENE din revista STORY. Direct pe telefonul tau mobil! Detalii AICI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus