Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Moda si stil > Vreau putina liniste

Vreau putina liniste

Trebuie sa va marturisesc, aveti in fata o schimbare de look incognito. Iat-o pe Claudia din Brasov, dornica de schimbare. Isi convinge sotul, dar tine secret fata de sora si mama ei. In umbra legilor lui Murphy, aproape ca a fost descoperita si imi spune: „Stiu ce vreau, vreau putina liniste!”

A lasat deoparte grija de sine. „Acum ies la plimbare cu copilul si nu mai simt nevoia sa ma aranjez, pe el nu-l intereseaza cum arat.” Este mandra de ochii ei albastri si cam atat, lauda de sine incepe si se termina aici.

Trepte de lungime

La 1st Studio, hairstylistul Loredana Matache a gasit solutia potrivita pentru o schimbare de succes. Si astfel parul i-a fost vopsit intr-o culoare calda si apoi tuns intr-o forma adecvata fetei.

Pentru ca forma fetei Claudiei este rotunda si fruntea o are inalta, Loredana i-a propus pentru inceput un breton. Apoi s-a ajuns la „imblanzirea” pometilor, usor proeminenti, prin treptele de lungime ale noii tunsori.

I-a recomandat sa renunte la suvite si sa se orienteze pe o culoare uniforma si o tunsoare scurta. Solutii pentru acasa? Avem! Poate sa foloseasca spuma, pentru volum, sau poate si sa-l tapeze („cu mila, ne spune Loredana, ca doar e parul nostru!”).

Un artificiu, in situatii de extrema urgenta, ar fi sa-si ciufuleasca usor parul – va prinde astfel putin volum. Coafurile stricte si pline de fixativ nu mai sunt de mult in voga, acum lookurile naturale sunt cele mai vanate! Mai trece putin timp si Claudia ma intreaba zambind: „Oare o sa ma recunoasca sotul?”

Machiaj sculptural

Continuam cu machiajul, unde o gasim in slujba infrumusetarii pe Ana Maria Giurescu.

Make-up artistul nostru ii recomanda sa foloseasca neaparat o crema hidratanta ca baza inainte de fondul de ten. Iar acesta ar trebui sa il aplice de fiecare data cand iese, cu rol de protectie, nu doar asa, de moft! „Te apara de praf, de razele soarelui si orice alta agresiune externa”, ne spune Ana Maria.

Cum nu are probleme cu cearcanele, machiajul ei de zi se poate limita la fond de ten, un machiaj natural al ochilor in culori pastelate, mascara si sublinierea sprancenelor.

Data fiind forma rotunda a fetei, o alta recomandare a fost de a folosi un blush, pentru a-si „sculpta”, evidential pometii si de a subtia usor fata. Cale libera la nuante inchise de blush, exclus rozuri, o mai sfatuieste Ana Maria.

  • Articol preluat din revista FEMEIA., iunie 2009.
    Text:
    Anca Nagea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus