
Se întâmplă de multe ori ca, la două zile după ce ţi-ai făcut manichiura, să observi că oja deja a început să se cojească. Sunt multe cauze pentru acest lucru, unele evidente iar altele chiar surprinzătoare. Iar dacă le cunoşti, îţi va fi mai uşor să le eviţi.
Pentru ca oja ta să reziste cât mai mult pe unghii evită următoarele:
Rosul unghiilor. Stresul sau nervii te fac de cele mai multe ori să îţi rozi unghiile. Acest obicei urât este cauza principală pentru distrugerea ojei de pe unghiile tale. Încearcă să foloseşti o ojă specială (cu gust amărui) pentru a putea mai uşor să scapi de acest obicei.
Parfumul. Parfumul conţine substanţe asemănătoare cu cele din acetonă. În contactul cu unghiile ajută la îndepărtarea ojei.
Fixativul pentru păr. Fixativul acţionează la fel ca şi parfumul asupra unghiilor.
Spălatul vaselor. Credeai că purtatul mănuşilor la treburile casnice ajută doar la protejarea pielii mâinilor împotriva detergenţilor? Ei bine, nu doar pielea ta este protejată, ci şi unghiile şi implicit oja.
Crema cu protecţie solară. Deşi e foarte bine să îţi protejezi pielea, oja de pe unghii va avea de suferit în contact cu crema.
Detergenţi. Multe produse de curăţat conţin acetonă. Pentru a-ţi proteja oja mai bine foloseşti mănuşi atunci când te apuci de curăţenie.
Duşul. Te-ai întrebat de ce intri în duş cu manichiură perfectă dar ieşi cu oja sărită? Apa absorbită de unghii face ca oja să se umfle şi să cadă de pe unghii. Acelaşi lucru este valbil şi atunci când mergi la piscină.
Prea multă ojă. Credibil sau nu, dar dacă pui un nou strat de ojă pe cel deja uscat oja va sări mai repede.
Tu ce faci pentru a-ţi menţine mai mult oja pe unghii?