Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > (P) 3 motive pentru care viața de femeie nu-i ușoară

(P) 3 motive pentru care viața de femeie nu-i ușoară

“Nu este ușor să fii femeie!” o replică pe care o folosim foarte des, mai ales în discuțiile în contradictoriu cu un bărbat. Dar cât de adevărată este această replică? Noi spunem că a rămas actuală, chiar dacă tehnologia, medicina și atribuțiile bărbatului și femeii într-o căsnicie s-au modificat față de cum erau pe vremea bunicii. Și, totuși, unele lucruri au rămas la fel… există diferențe structurale între bărbați și femei.

Nu e vorba de un „război al sexelor”, ci de diferențe inerente între femei și bărbați datorate modului în care corpurile noastre sunt construite: femeile sunt mai fragile, bărbații mai robuști. De asemenea, la nivel emoțional, femeile sunt mai sensibile, bărbații mai duri și orientați către eficiență. Pe de altă parte, femeile sunt mai intuitive și relaționează mai ușor cu ceilalți. Ne completăm perfect!

Ca dovadă a faptului că viața de femeie nu-i întodeauna cea mai ușoară, am pregătit o listă cu primele 3 motive pentru care putem spune că nu-i așa ușor să fii femeie în zilele noastre, chiar dacă egalitatea dintre sexe a câștigat teren în ultimii ani.

  1. Purtarea frecventă a tocurilor

Moda tocurilor a fost inventată de femeile nobile ale secolului al XVI-lea precum Caterina de Medici și Maria I a Angliei. În acel secol tocurile simbolizau autoritatea și bogăția celor ce le purtau. Acum, tocurile, pentru noi, femeile, sunt un obiect al modei și o modalitate de a atrage priviri, care, pe lângă faptul că ne fac mai înalte, ne pun în valoare formele corpului și ținuta.Specialiștii nu recomandă totuși purtarea lor zilnică, deoarece poate conduce în timp la diferite probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni ale coloanei vertebrale, ale șoldurilor, genunchilor, gleznelor și gambelor, deformând în același timp postura și mersul.

Corpul uman tinde să compenseze pentru postura neechilibrată cauzată de flexarea sau aducerea în față a șoldurilor și a coloanei vertebrale. Pentru a menține echilibrul, gambele, șoldurile și mușchii spatelui se tensioneză. Astfel, la sfârșitul zilei, mușchii se resimt prin oboseală și încordare.

Poți atenua efectele negative ale purtării tocurilor prin reducerea frecvenței utilizării lor și prin realizarea unor exerciții fizice, potrivite pentru încălzirea și întinderea mușchilor.O altă recomandare din partea noastră este să ai cât mai multe perechi de pantofi cu talpă diferită, astfel încât să le poți alterna zilnic. 

  1. Un stil de viață alert 

Faptul că avem cu toții o viață mult mai activă nu mai constituie niciun secret. Dar, pentru o femeie, ritmul accelerat are impact mai ales din prisma faptului că trebuie să jongleze cu atribuții ce țin de diferite roluri sociale, având un fizic mai puțin robust decât cel al bărbatului. Astfel, împăcând sarcinile ce derivă din rolul de soție, cel de mamă, cel de angajat și cel de gospodină, femeia modernă tinde să uite de sine și de a avea grijă de sănătatea sa.

Datorită nevoilor diferite ale celor două sexe, stilurile de viață ale fiecăruia de asemenea diferă. Spre exemplu, bărbații nu alocă la fel de mult timp pentru rutina de dimineață, dat fiind că în cazul lor este vorba în special de igienizare, însă pentru femei la acest aspect se adaugă rutina de înfrumusețare.

Pe lângă toate acestea, să nu uităm și de faptul că trebuie să avem grijă de sănătatea noatră interioară, cât și de frumusețea exterioară.Pentru a fi în cea mai bună formă și pentru a avea un corp cât mai sănătos, dar și energie pentru toate rolurile pe care trebuie să le îndeplinim, avem nevoie de un stil de viață echilibrat. Ceea ce trebuie să facem este să exersăm și să ne schimbăm puțin dieta. Vara este un sezon în care putem profita de fructele și legumele proaspete, astfel, avem opțiunea de a experimenta o alimentație bogată în salate și smoothie-uri.Frumusețeainterioarătranspare la exterior prin obiceiurile sănătoase care definescstilulnostru de viață.

  1. Problemele de sănătate

Când vine vorba despre probleme de sănătate, femeile par a avea o predispoziție mai accentuată la acestea decât bărbații. Studiile arată că 75% dintre femei suferă de migrene, un procent mult mai mare în comparație cu cel al bărbaților care se pot confrunta cu acest disconfort. Alte afecțiuni delicate la care femeile sunt mai predispuse, sunt sindromul colonului iritabil sau infecțiile urinare, precum cistita. Cistitaesteo inflamaţie a vezicii urinare, ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina. Șansele ca femeile să aibă cistită sunt mai mari decât ale bărbaților, și acest lucru este din cauza anatomiei acestora. Studiile demonstrează că jumătate dintre femei suferă cel puțin o dată în viață de cistită și 3 din 4 femei suferă de cistită până în vârsta de 24 de ani.

Pentru a evita asemenea ”neplăceri” pe durata verii, îți recomandăm să folosești ingrediente naturale precum merișoarele. Natural Cranberry with Vitamin C este un supliment alimentar inovativ care combină proprietățile benefice ale merișorului cu cele ale vitaminei C și protejează organismul față de bacteriile ce pot provoca infecții ale tractului urogenital.

Merișorul este utilizat în medicina tradițională pentru protecția împotriva cistitei și a altor infecții ale tractului urinar. Cercetările științifice moderne arată că, în afara substanțelor antioxidante pe care le conține și care protejează împotriva radicalilor liberi, oferă în același timp beneficii și datorită altor substanțe și anume D-manoză și acid hipuric, care inhibă aderența bacteriilor patogene la pereții tractului urogenital. Dincolo de rolul preventiv, proprietățile sale sunt benefice în caz de cistită ameliorând disconfortul generat de această afecțiune.

Natural Cranberry with Vitamin C de la Solgar consolidează sănătatea aparatului urinar și îl protejează împotriva infecțiilor, ajutându-ne să ținem departe sursele de disconfort din sezonul estival. În plus, combinând extractul de merișor cu vitamina C pentru o absorbție mai bună intensifică sănătatea sistemului imunitar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus