Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > (P) Forța hidratării

(P) Forța hidratării

Apa este sursa vieții. Sănătatea, dar și frumusețea depind de ea. Vara pierdem mai ușor apa, iar odată cu ea, catifelarea pielii. Ca atare, este important să menținem pielea hidratată în orice condiții.

Călătoresc mult. Este una dintre marile mele pasiuni. Îmi place să descopăr locuri noi, culturi diferite, să învăț din tradițiile oamenilor pe care-i întâlnesc. Deseori scriu articole despre locurile pe care le vizitez pentru că vreau să le împărtășesc cititoarelor experiențele mele. În orice moment bagajul meu este pe jumătate făcut, vânez oferte și sunt mereu pe picior de plecare. De data aceasta, n-am să vă vorbesc despre parfumul altor locuri, ci despre o gamă de hidratare pe care am descoperit-o înainte să plec în vacanță prin țară, care m-a ajutat să-mi păstrez pielea fină chiar și în zilele toride. Fie că sunt în țară sau peste hotare, la munte, la mare sau într-un oraș, sunt atentă întotdeauna la cei trei pași esențiali de îngrijre a tenului: demachiere, tonificare și hidratare.

Alegerea din farmacie

Fiind mixt, tenul meu este și sensibil, reacționând îndată când ceva nu-i priește, așa că am decis să aleg produse dermatocosmetice, pe care le iau doar din farmacie. Am studiat multe etichete și am descoperit gama Ivatherm pe bază de apă termală Herculane. Am aflat că apa termală Herculane este considerată o „apă vie“, bogată în calciu, magneziu, mangan, zinc și cupru, cu importante beneficii pentru piele: este calmantă, având acțiune antiinflamatoare și cicatrizantă, dar are și proprietăți antibacteriene. Acest lucru m-a făcut să cumpăr aceste produse și s-a dovedit o alegere bună pentru tenul meu.

Ritualul meu de îngrijire

Pasul 1 – Demachiere

Deși seara, înainte de culcare îmi curăț tenul, dimineața repet această operațiune pentru a îndepărta sebumul strâns peste noapte și celulele moarte. Am folosit șervețele demachiante Ivatherm pentru față și ochi, special create pentru tenul sensibil. Sunt fine, au un parfum plăcut și am simțit cum curăță în profunzime, dar într-un mod delicat.

Pasul 2 – Tonificare

Loțiunea tonică am înlocuit-o cu apă termală Herculane de la Ivatherm. Este excelentă atât pentru tonusul pielii, pentru a îndepărta orice urmă a demachiantului, cât și pentru a împrospăta pielea și a calma eventualele iritații. Se poate folosi pentru răcorirea pielii încinse de soare, după ras sau după epilare ori pentru a fixa machiajul, pulverizând un strat fin de la distanța de 20 de centimetri.

Pasul 3 – Hidratare

Crema hidratantă Aqua Hydra Light Ivatherm este specială pentru persoanele cu ten sensibil, asigurând o bună hidratare. Imediat după aplicare, am simțit pielea catifelată și suplă, a intrat ușor în piele, iar tenul a rămas mat, ceea ce mi-a asigurat o excelentă bază de machiaj.

Pentru zilele în care merg mult prin soare, folosesc crema Multi-performance hidratantă, cu SPF 20. Aceasta are o textură mai onctuoasă și îmi protejează tenul de acțiunea nefastă a razelor de soare.

Ten de porțelan

Fondul de ten fluid SPF 25 Ivatherm Joviale desăvârșește ritualul meu de frumusețe. Este ideal pentru fața mea sensibilă. Imperfecțiunile au fost perfect acoperite, pielea a căpătat culoare uniformă, iar machiajul – un aspect natural.

Intră pe www.femeia.ro și răspunde la întrebarea Care sunt cei 3 pași esențiali ai ritualului de frumusețe?

Cele mai interesante răspunsuri vor fi premiate cu câte un set de îngrijire Ivatherm.
Perioada concursului: 25 iulie-31 august 2017. Câștigătoarele vor fi anunțate pe 4 septembrie 2017, pe www.femeia.ro.

Text: Corina Matei

Foro: Iulian Iacob

Comments

comments

One thought on “(P) Forța hidratării

  1. Cei 3 pasi esentiali ai ritualului de frumusete sunt
    1. demachiere
    2. tonifiere
    3. hidratare

Leave a Reply